Sunday, November 21, 2021

KASUT CANTIK UNTUK ANAK GIRLZ

Shoes for girls. Very cheap RM13.19 - RM15.62 only 😍





Cantikkan kasut2 ni..

Boleh beli dengan klik link di bawah ni..

 https://invol.co/cl7icjg

Thursday, November 18, 2021

AKU SEORANG PEMBANTU TADBIR

 Assalamulaikum..

Ya Allah lamanya tak menaip di blog kesayangan ni..

Hari ni ingat nak aktif balik blog ni..Hope adala yang sudi membacanya..:)

AKU SEORANG PEMBANTU TADBIR



Wahh tajuk tu..

Mesti ramai yang mohon SPA dan SPP sebagai Pembantu Tadbirkan?

Sebab apa? Sebab disangkanya PT hanya menaip surat dan menyusun file..

Hehehe..Sebenarnya sebagai seorang PT lebih dari itu u ollz kena buat tau..

Ayu start keje sbg PT ni tahu 2010..Alhamdulillah tahun ni da 11 tahun ayu berkhidmat.

Mula kerja di Pejabat Pendidikan Daerah..

Masa di PPD tugas sebagai PT hanya tumpu satu bidang saja.Kalau u ollz bawah Hem, Hem sajala..Macam ayu bawah Pembangunan so ayu lebih kepada Aset dan Pembangunan.

Then ayu ditukarkan ke Sekolah sekarang ni..

Now ayu bertugas di SK Kuala Kedah..Sekolah yang muridnya bawah 500..

So PT seorang di sekolah.Bayangkan di PPD ayu hanya buat satu benda saja..tetiba mai sekolah kena buat semua..Dari A-Z..nangis seminggu tau..Tak tau apa..bukan saja pentadbiran..kewangan pun ayu kena buat..Masa tu tahun 2014..Mula-mula nak tulis cek pun ketaq tangan..

Lepas tu kena buat Kew8..apa ke bendala kew8 tu..memang tak tau apa..kena buat pencen,naik pangkat,tatatertib org tak hadir, kgt..Memang memenatkan kepala otak..Apa yang ayu hantaq p PPD sure kena reject/kuiri..So dari situ ayu belajaqla..mana yang silap ayu betulkan..

Dekat buku nota tu penuh ayu tulis..

kewangan lagila..time tu x guna sistem lagi..dengan buku besaqnya..dengan x balancenya..menangis tau walaupun x cukup 5 dit..

Tapi untuk pengetahuan semua Ayu lebih suka jadi PT seorang kt sini..walaupon bila time keja banyak mcm nak tukaq sekolah ja tp bila sorang2 ni ayu x membawang dengan sapa..ada keja ayu siapkan..kalau x siap ayu sambung esok..

Dah ada pengalaman bila ramai2 duk lawan mengata..last ayu yg jadi mangsa.Ingat sampai sekarang.Lepas ayu cuti pantang ayu ditukarkan terus ke sekolah..Apapon alhamdulillah sebab dekat dengan rumah..

Ada PO sorang laki dan ada kakak2 PPM yang baik..

Ok..

see u next entry :)

IG : ayu.daud84

FB : Ajratul Khairah

Tuesday, December 19, 2017

MAK KUTU PENIPU !

Assalamualaikum..
Kpd hampa yg nak main kutu ayu nak pesan carila mak kutu yg bertanggungjawab.

Kwan2 dlm blogku yg kukasihi ni nak kenalkan kt hampa mak kutu paling teruk ku penah jumpa.sapa yg kenai p habaq kt dia suquh dia bayaaq duit anak2 kutu dia.sapa nk share dipersilakan.biaq dia glamer sikit.

Kepada mak kutu Nor Hasikin ..aku sabaq lama dah.daqi saqi ke saqi aku tnggu duit kutu aku.tp hang baqu bayaq setengah.mcm2 alasan hang bagi.kami dalam group dah muak dgn alasan hang yang mcm2..

Sorry na..aku bukan nk malukan hang tp aku dah fed up..tauu dak fed up..mcm pengemis aku n yg lain2 duk mintak duit sendiqi..Aku dah bg tempoh kt hang suquh settle tp hang x settle.so aku settle kat sini.senang...

Janji semua mcm taik.dan yg soqang lagi player pon sama..shafiqa 0149396927.main sampai 5 nama.sekali nak bayaq jenuh mintak..

Ingat ekin..yg player nama alisa yg laqi tu pon kami akn tuntut ok.kami x kan diam..
Entah2 alisa tu pon player hantu.

#janjitaik