Thursday, September 19, 2013

PETUA ISTIMEWA UTK IBU YANG BARU HAMIL DARI KAMI.PETUA APA TU??


Assalamualaikum..
Amboi2..panjang betoi tajuk kami kat atas tu..Sebenaqnya da lama kami nak update pasai ni tapi malas..hihi..
Sapa yang pernah hamil taula kan macam mana permulaan hamil..tapi x semua yang loya2 macam kami ni..Kami ni bukan x boleh makan..makan boleh tapi lepas makan mesti nak keluaq balik..lidah dan anak tekak ni rasa semacam ja.rasa yang memang nak keluaq balik..pernah satu hari tu kami sampai lembik..makan muntah..makan muntah..almaklumla anak first..tak tau petua apa yang boleh hilangkan loya kami ni..

kami pun postla status kat facebook "nak makan apa bagi hilang loya"..ramaila yg komen bagi petua macam2..dan yang paling kami tertarik suruh minum jus pati delima gulsan.ok..jus tu da ada dalam peti sejuk kami..sebab sebelum ni kami minum yang tu utk dapatkan zuriat.
Bila kami tanya mr google pasal jus delima ni rupanya salah satu utk hilangkan loya bagi ibu hamil dan memberi tenaga..
Tanpa membuang masa masa sahur kami pun minum jus ni..dan Alhamdulillah..lepas ja minum bila kat opis kami da hilang rasa loya..tapi awai2 tu x la semua loya tu hilang..tapi x la seteruk masa kami x minum jus tu.kami pun rasa bertenaga sangat nak buat kerja..kalau x nak sembang dengan member pun x larat..yang kami tau p surau tidoq..
Tapi kami minum ni pagi..pernah sekali tu minum time nak tidoq..alamak sampai pukul 3 pagi kami x boleh lena..start tu da x minum malam..la ni sebelum p kerja kami minum...kat opis barula best sikit nak buat kerja..da x lesu macam dulu..
Kami bukan nak promote sebab kami pun x juai Pati Delima ni..kami beli kat Istafa..harga macam2..tp yang kami beli ni RM15..ada yang beli sebotol RM10 saja..tengok tempatla kot.
Cara nak minum pun ada banyak cara..ada yang bancuh dengan air suam.buh madu..tapi kami senang saja..minum macam tu saja..buh atas camca makan..sedap tapi masam sikitla..
Sebenaqnya jus ni banyak kelebihan dia selain bagi hilang loya..Kalau nak tau try google..hehe..

Okla..tu la petua kami..hehe..kepada yang rasa loya2 tu cepat2la p cari Jus Pati Delima Gulsan.:)

4 comments:

dya said...

sama lh dya pun minum jus delima ni..bila start 3months smpai lah skg..bagus tuk mom n baby tau yangg..bese dya letak satu sudu bancuh dgn air masak..satu ari 1 gelas dah mencukupi...

jgn miss minum klu nak keberkesanan nya tau !! -..-

Hanys Jehari said...

Memang bagus pati delima.ni ayu...
Jangan lupa juga ambik supplemen.. Insha allah utk kekuatan ayu dn.baby. Juga utk elak.gugur...
So far, doc.kata, supplemen shaklee yg bagus untuk kandungang.. Cubalah.

Sizuka said...

salam perkenalan.. tahniah di atas kehamilan awak.. semoga selamat hingga melahirkan..jemput singgah ke blog saya.. TTC Blog.. :)

Kenari Putih said...

Bagus ya feedback pati delima ni. Yang saya tau pati delima ni bagus untuk otak n rupa buah delima pon macam otak kita kan. InsyaAllah boleh suggest nant kat sapa2 yang loya2 tu... Drpd makan asam2 jeruk bg hilang loya elok lagi malan pati delima ni, khasiat pon banyak :)