Friday, June 22, 2012

USAHA DAN IKHTIAR UNTUK MENDAPATKAN ZURIAT.BUAT SEMENTARA WAKTU INI SAJA YANG MAMPU.

Assalamualaikum.
Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Syaaban..Sebulan saja lagi umat Islam akan menyambut kedatangan bulan yang paling barakah iaitu bulan Ramadhan.
Pejam celik pejam celik juga dah 3 tahun aku berkahwin dan 3 tahun jugak aku masih belum dikurniakan zuriat.Mungkin masih belum ada rezeki lagi.

Sebenarnya sepanjang perjalanan hidup menjadi isteri selama 3 tahun bermacam usaha yang aku dah buat untuk dapatkan zuriat..Aku seronok tengok orang yang senang dapat anak..tup..tup..pregnant..On je pregnant..Tapi aku on off on off x pregnant pun..hihi..opss..

Tak pelah..mungkin bukan masanya lagi untuk Allah memberikan aku zuriat..Janji Allah swt tiada siapa yang tahu..betul x??Tetapi kita x bolehla duk diam aje..Kenalah ada usaha dan ikhtiar.Allah nak tengok sejauh mana usaha yang telah kita buat.Dan paling penting kenalah berdoa kepada Allah SWT..DIA Maha Mengetahui dan Memberi.

Sekarang ni aku dah ada appoinment dengan hospital.So aku tak pergi dah ke rumah bidan atau mana2 yang orang bagitau..Sebabnya biarlah aku jalani rawatan moden ni pulak.Bukan aku tak pergi.Sebelum ni pun dah banyak bidan dan rawatan tradisional yang dah aku buat.Dari mengurut sampailah minum air kulit durian yang berusia 30 tahun.Semua dah aku buat.Minyak tanak aku sapu kat perut..Sirih aku makan dan sapu kat perut..Tapi masih belum ada rezeki..

Dan hari ini salah satu ikhtiar aku selain rawatan di hospital aku mencuba minuman jus delima dan susu kambing.Sebelum aku minum semua ni aku researh dulu keberkesanan semua minuman ni.Bukan main minum je.Nanti jadi apa2 aku yang susah..huhu..

 Bukan untuk dijual..:)
Ini adalah antara produk yang aku cuba.
Aku beli kat kedai Istafa kat Bank islam jalan sultanah.RM7 sahaja.

 Susu kambing..Alhamdulillah..Akhirnya aku dah jumpa susu kambing segar yang aku cari selama ini.Aku sebenarnya x lalu nak minum susu kambing ni.Tapi demi untuk mencapai satu harapan dan impian akan aku gagahi jugak untuk minum.Emm bukan minum macam ni saja tau.Susu ni akan diblend bersama kurma.Tadi aku p kedai Istafa dan beli buah kurma Yusuf Taiyoob..Hehe..
Nak blend pun ada cara2 nya tau :
-Suami ambil segenggam kurma
-Isteri ambil segenggam kurma
-Masukkan dalam susu kambing dan blend.
-Minum dari gelas yang sama sekali seumur hidup.

Petua ni aku dapat dari Rancangan Al Kuliyyah kat tv3.

Selain tu kat bawah ni ada petua dari kakak ni yang aku copy dari forum :
Salam...

Mummy pun minum susu kambing juga. Petua tu diberi oleh kawan mak dan mummy pun pernah terdengar kat TV petua ni. Katanya petua orang Arab lama....
Cara:

1. Amik segenggam kurma.
2. Campurkan ngan segelas susu kambing (mummy pakai paket punya jek tapi Mummy guna Honey Goat keluaran dHatiku).
3. Blend.
4. Minum.

Buat selama 7 hari berturut-turut. 

Selepas 7 hari, amalkan minum susu kambing bersama 7 biji kurma. Tapi Mummy tak berapa suka makan kurma, so Mummy blend juga. 

Mummy amalkan bermula dari bulan Ogos 2010, Alhamdulillah bulan Disember 2010, rezeki Mummy pun sampai. Until now mummy masih amalkan minum susu kambing & kurma. 

Tapi memang tak dinafikan la.... loya beb! Hari-hari dok telan benda tu je. Masa pregnant, ada gak hari-hari yang Mummy takleh telan. Dah telan, terkeluar balik! Hehehe..... Tapi skang Mummy ngelat.... letak air banyak-banyak & kurangkan kurma. So benda tu cair sket. Kalau tak, pekat!!! Macam minum quaker oat pulak. Dah tu campur kurma, manisssss giler... Hehehe....

Saiz baby.... memula besar! Masa 17 weeks, doktor kata baby terlebih 40g. Ukur perut pun 21cm, terlebih 2cm. Skang dah 5 bulan, masa scan hari tu ok je berat dia....375g. Tapi perut lum ukur lagi.... Tunggu appointment hospital gomen lak 14 April nih.

Panjang pulak....terlebih suda..... hehehe.... Selamat mencuba kengkawan!!!

 Aku juga minum air rebusan buah zuriat.Buah ni tak dak jual kat Malaysia.Buah ni dari Makkah dan diberi kepada aku oleh Ezmaliza dan kawan aku Maz.Mak depa p buat umrah jadi aku pun oder buah ni.
Cara makan dia banyak.Dan salah satu yang aku tau dan buat suami aku belah dua dan rebus.Minum air dia.Boleh diulang2 minum sebab x basi dan berbau.Buah ni keras sangat.Kalau guna pisau tu memang x terbelahla.
 Dua botol kecil yang comel di atas adalah serbuk kurma dan serbuk jelly.Serbuk jelly tu aku rasa dari madu.Khas untuk suami.Yang serbuk kurma tu untuk aku lahhh..
Cara makan dia senang je..Kalau nak minum dalam gelas tuang air masak dan masukkan sedikit serbuk kurma/jelly dan minum..Kena kacau kuat sikit sebab dia x mudah larut.Kalau x nak minum macam tu letakkan je air sedikit atas sudu dan letakkan serbuk ni atas sudu yang ada air tadi dan makan.
 Yang ni aku baru tau je.Pati Delima Gulsan.Rupanya bagus untuk orang yang inginkan zuriat macam aku.ANtara testimoni dan di forum aku baca ramai yang ambik minuman ni dan ada hasilnya dengan izin Allah.
Dibawah ni antara yang berjaya hasil minum Pati Delima Gulsan.
"sebelum pregnant ni ada amalkan jugak pati delima ni. tak sempat nak habis sebotol pun.alhamdulillah dah rezeki Allah nak bagi...tp itu salah satu usaha kan..
apa yg penting setiap usaha tu, kita doa banyak2...selebihnya kita serahkan pada Allah..."

Kat bawah ni adalah khasiat pati delima Gulsan :
  • Melawan penyakit gout
  • Mengurangkan batuk dan menghilangkan kahak
  • Merawat ‘sinus’
  • Meningkatkan tenaga
  • Menguatkan sistem penghadaman, membersihkan usus dan mengeluarkan keracunan badan
  • Mengatasi penyakit anemia dengan membekalkan zat besi yang secukupnya
  • Menormalkan fungsi hati
  • Menstabilkan peredaran darah
  • Merawat cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi
  • Mencuci darah kotor
  • Antioksida yang tinggi
  • Menstabilkan paras kolesterol
  • Mencegah penyakit jantung
  • Mencegah penyakit barah
  • Merangsang tenaga batin
Insyaallah..Minumlah tanpa rasa was2..Sedap sangat tau..Rasa masam2 macam buah prune..
Cara minum ikut kitalah..nak minum macam tu saja atau boleh dibancuh seperti kita buat air ribena.
 Gambaq atas ni minuman en suami ku..Aku pun boleh minum tapi sekali ja aku minum lepas tu x minum dah..huhu..Cuka Kurma.Suami aku beli kat Ustaz Jamil..Ustaz yang aku p berubat.Suami aku minum dan dia cakap rasa bertenaga dan x letih.Bagus cuka kurma ni kalau diamalkan.Harga RM70 tak silap aku.
Jeng..jeng..Nilah fibre yang aku pernah cerita dan post kat facebook tu.Dah lama nak tangkap gambaq akhirnya berjaya jugak..Kepada yang rasa badang berat dan banyak lemak bolehla amalkan fibre dari D'Herbs ni..Insyaalah..Aku terpaksa stop buat sementara waktu sebab aku tengah ada rawatan dengan hospital.Bukan aku tak nak minum tapi bila minum aku asyik membuang je..Sehari 5,6 kali..Yang tak tahan tu dia memulas2 macam orang perah kain perut kita ni..So aku stop dulu..
 Ni aku baru beli tadi..Khas untuk lelaki.Aku tak taulah macam mana kesannya nanti..:)
 Perawan Herbal Wash..Juga produk D herbs.Aku sukalah produk ni..Tak tau kenapa..Dari apa yang aku baca di forum memang bestlah produk ni..So tunggu aku pakai dulu baru aku boleh story mori..hehe..
Jus Perawan ni aku baru beli tadi.Dari ekstrak buah delima jugak.Kat bawah ni adalah khasiat jus bila kita minum :

Juice Perawan 
Khasiat Juice Perawan D'Herbs :

1) Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur.

2) Menaikkan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok & anjal.

3) Menyuburkan rahim & peranakkan wanita ( baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat).

4) Menegang & mencerahkan kulit.

5) Melambatkan proses monopous.

6) Memberikan tenaga dalaman wanita.

7) Meningkatkan sistem imunisasi.

8) Mengurangkan senggugut.

9) Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri

10) Sesuai untuk gadis & wanita yang sudah berumahtangga. 
Kandungan Juice Perawan D'Herbs:

Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Acai Berry, Kurma, Madu, Roselle, Delima, Kolagen & Air Bertapis.

Cara penggunaan Juice Perawan D'Herbs:
1) Ambil 2 sudu setiap pagi & malam. Minum banyak air putih.

2) Tidak digalakkan bagi wanita yang sedang mengandung & ketika dalam haid.

3) Simpan di tempat sejuk selepas dibuka.

Semua yang aku cuba ni adalah hasil kajian aku di blog dan forum tau..

"Dear..i berjaya pregnant pas amik jus perawann ni...telah ramai yg berjaya.  Try survvey testimoni jus perawan ni. Kt fb pon de"

"assalam..jaz tumpang bercerite....sebelum ni saye pernah sarankan sahabt saye untuk amalkan jus dherbs...bcoz die kawen hampir 2 tahun masih belum dikurniakan cahaya mata..baru2 ni die inform saye yg die dah delay period 2mgu and alhamdulillah die positif prgnant..syukur alahmdulillah..kwn2 yg lain jgn putus as ye...:)"

Antara kata2 yang membuatkan aku membeli jus perawan ni..
Tapi semua ni atas Kehendak Yang Maha Esa.Kita hanya mampu berusaha dan berserah padaNYA.tak salah untuk kita berikhtiar.Betul x??
Dibawah ni ada cerita rakan2 yang berjaya mendapatkan zuriat hasil usaha dan ikhtiar mereka..Seronok baca.

salam kwan2..saya nk share prtama kali saya mengandung..mase tu saya ade buat rawatan kt klinik pakar..kebetulan mase tu dekat dgn bulan ramadhan..dlm bulan ramadhan tu sempat saya period sekali sebelum pregnant..dlm bulan ramadhan..org kate semua doa2 kite n hajat kite akan dimakbulkan..saya n suami bersungguh2 doa n g terawih same2..sembahyang jemaah same2..n setiap kali lepas terawih kt masjid..saya doa n solat  sungguh2 supaya saya mengandung kali ni..Alhamdulillah dlm bulan syawal saya disahkan mengandung..n saya n suami percaya yg itu juge adalah berkat dr bulan ramdhan...xsangka n terkejut setelah 2tahun tggu saat tu..tp xlme sbb saya gugur lepas tu kandungan berusia 5bulan..apa yg saya ingin katakan di sini ialah kite dah usaha untuk pregnan,,tp dlm mase yg same kite jgk perlu berdoa sungguh2..twakal..nanti bulan ramadhan akan tibe..jd gunekan peluang tu sebaik mungkin ye kawan2..manela tahu pd bulan ramadhan yg mulia bakal tibe nanti..Allah memakbulkan segala permintaan n hajat kite..amin...

1)amik asid folik
2)amik pati delima
3)berpantang tak makan fast fud

Alhamdulillah..mase ari 1st anniversary sah peknen 5minggu...papepun...yang paling penting doa yang tak putus2 padaNya 
;)


Salam semua,

Akak nak share jugak usaha yang dibuat sebelum di sahkan hamil, tak banyak pun usaha rasanya berbanding orang lain, tapi share jugak kot-kot ada yang nak buat sama...

1) Ambil madu dan habbatus sauda bersama-sama suami
2) Pantang fastfood
3) Banyakkan makan taugeh, cuba gak air rebusan kacang hijau tu tapi bila ternak tak naik-naik taugehnya...silap cara ni..suami ambil kacang botol dan bendi... (pemakanan yang menyumbang kesuburan akak cuba sebab dah berusia..almaklumla kan)
4) Minum air buah delima.
5) Ambil asid folic

Ustaz kata rezeki ni adalah sesuatu yang bermanafaat kepada kita, seperti harta, anak2, kesihatan, udara...apa2 saja yang bermanafaat pada kita, jadi sambil usaha tu jangan lupa berdoa pada Allah agar dikurniakan rezeki.

Amalkan baca Al-Quran, buat sikit-sikit dulu.

Amalkan solat dhuha, waktu sujud akhir baca "ya wahhab", 40 kali. lepas bagi salam baca "Al Basith" 10 kali, kemudia doa solat dhuha.

Setiap pagi baca surah yassin, Imam ad-Darimi meriwatkan bahawa Atha bin Abi Rabah berkata rasulallah bersabda :"Sesiapa yang membaca surah yaasin di permulaan hari akan ditunaikan hajat-hajatnya."

Setiap malam baca Surah Al-Waqiah, doa surah al-waqiah dan Surah Al -Mulk.

Banyakkan istigfar kerana banyak kebaikannya, hati tenang dan rasa dekat dengan Allah. Sabda Nabi s.a.w: Sesiapa yang selalu beristighfar, nescaya Allah akan menjadikan baginya kemudahan bagi setiap kesempitan, kesenangan bagi setiap kesedihan dan memberinya rezeki tanpa diduga olehnya.


Amalkan selawat khitab, sebaik-baiknya 100 kali lepas solat fardhu..

Pagi dan petang baca Penghulu istigfar.


Buat sikit dulu pun takpe, yang penting istiqomah, baiki diri dan muhasabbah diri.kadang-kadang allah bagi dugaan untuk kita dekat padanya. Sekarang rasa bersyukur bila mengenangkan apa yang dilalui banyak ubah akak untuk membaiki diri. Tanpa dugaan akak rasa akak dah hanyut. Sebaik-baik kita merancang, sesungguhnya Allah lebih hebat rencanaNya untuk kita kerana hanya Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya. Setiap usaha, kesabaran , doa kita terselit ganjaran. Semoga semuanya dikurniakan zuriat dan dimakbulkan apa yang dihajati..Insya allah..



28 comments:

Anonymous said...

Salam ayu,saya pernah cuba jus perawan tu minum bersama dengan susu segar..sebab kat sini susah nak dapat susu kambing..beserta dengan selawat..setiap kali selepas subuh...Alhamdulillah sekarang saya sekarang sudah menggandung 5 bulan...

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 1671 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

Cik Jannah said...

salam kak,
jannah lama jugak baca blog akk nie. nak share jugaklah dengan akk. tapi jannah belum kawen. cuba akk pergi page nie http://www.facebook.com/hanni.honeydew . akk baca testimoni semua produk kak hani nie. manalah tau akk nak cuba. kita tawakal kan? tp terpulang pada akk tau. jannah share apa yang jannah baca :)

Cik Nisa said...

Salam, betol cakap Cik Jannah. Saya sendiri adalah stokis JSD. Produk yang dinyatakan Cik Jannah. Honeydew Hanni tu pengasas. Sudah beberapa tahun produk ni dikeluarkan, alhamdullilah customer yang guna semua puas hati. Produk ni lebih kpd Jamu, sama macam moyang2 kita pakai. Kalau nak contact saya personally nak tanya pun boleh, most welcome. Kalau nak search fb boleh search kat sini https://www.facebook.com/stokisjsdatie

aisya said...

yg serbuk kurma tue..insyaAllah..berkesan.. kawan sy just minum air cmpuran serbuk kurma tue.. n Alhamdulillah..die da pregnant 2 bulan da skang...

safwanshop said...

Assalammualaikum,
puan saya nak tanya puan pernah cuba produk Qaseh Gold Adinda (utk perempuan) dan Qaseh Gold Kekanda (utk lelaki) produk ini mengandungi makanan sunnah sperti buah kurma, buah tiin, air zam-zam, delima, arabic gum dll.. Setakat ini Alhamdulilah, ramai yg telah berjaya mendapat cahaya mata..sekiranya puan ada pertanyaan boleh hubungi 0124663617 www.safwanshop.com insyaAllah kami sedia membantu setakat yg termampu..tq sharing is caring

farawayshoppe said...

salam..kami menjual buah zuriat yg diposkan terus dr madinah... hanya rm40-10biji..hrga dh termasuk pos..
emel ke farawayshoppe@gmail.com utk order ye.. =)
salam..

Syarifah Hana Al-Jamalullail said...

Salam,

Saya pun macam awak jugak.. sy dah kahwin 4thn lebih. Allah belum lagi mahu kurniakan zuriat.. Banyak cara dan ikhtiar dah sy buat. skang ni sy tgh stick pada set kesuburan shaklee. sgt ok sbb main problem adalah period x regular. . So now dah ok for 2 months.. Nak try meh visit hanasyed.blogspot.com

Jangan berputus asa bersangka baik lah pada Allah bagi mereka yg belum dikurniakan zuriat. Ada hikmah yg mungkin kita x tahu. Namun usaha perlu diteruskan..

Anonymous said...

Assalamualaikum...sj singgah blog ayu ni secara taksengaja..meh akak nk bagi dorongan dan nasihat pada ayu krn akak pn senasib dgn ayu namun syukur Alhamdullillah Allah Taala dah makbulkan doa akak dan suami setelah takjemu berusaha dan sabar dgn ujian Allah dan skrg menunggu hari shj utk bersalin..
Akak berkahwin pd usia 30 tahun.Mula buka kad di Hosp Sultanah Bahiyah pada Jan 2008.Sblm itu akak buat ujian HSG,mkn clomid dan suami wat ujian sperm di klinik swasta dan sbb kos yg tinggi utk IUI akak refer ke HSB..
Akak mula buat IUI pada Mac 2008 di HSB,tidak berhasil hingga cubaan ke 3 pad Oktober 2009(dlm masa ulang alik tu biasalah hosp gomen kn la tunggu dan sbr)malangnya akak gugur pada 11minggu.Slps gugur Doc bagi peluang buat IUI 3 kali lg namun gagal.Masa terus berlalu ulang alik shgga akak mencuba IVF pada Mac 2011(kosnya dlm RM 5000 berkat jimat cermat kumpul duit dpt jg akak simpan utk rawatan)IVF kali pertama gagal dan doc dpt trace akak ada cyst kn operate..Alhamdullillah slps operate akak kumpul duit cuba sekali lagi IVF pd Jan 2012 tapi gagal jg.Akak masih ada frozen embrio jd bulan Mac 2012 akak buat IVF FET pula (kosnya lbh murah dari IVF sbb guna embrio beku)syukur akak hamil kembar namun satu darinya gugur..skrg akak menunggu hari untuk dibedah demi melahirkan cinta hati yg ditunggu selama 7 tahun(5 tahun ulang alik pg HSB 2008-2012)
Jadi berusaha dan bersabarlah Allah Maha Adil dan akan mengabulkan doa kita cepat atau lmbat shj.Akak sentiasa bersyukur dan doakan setiap kali solat agar org2 yg senasib dgn akak Allah akn berikan zuriat jg..Sekian..

Zullins said...

Salam...Saya juga ada menjual jus perawan secara online. Bole lawat blog sy http://zullinsbeauty.blogspot.com/2012/12/juice-perawan-plus-collagen-dherbs.html
Bnyk sgt khasiatnya. Antaranya utk mendapat zuriat dgn izinNya. Insya-Allah

Wan Fatihanum Wan Rusli said...

mendapat zuriat sendiri mmg impian stiap orang kan. sesiapa yang senang dpt anak tu bersyukurlah, dr yg terpaksa buat mcm2 cara. Saya nak share kwn2 yg berjaya hamil, ini sebahagian usaha tau, bukannya taksub. boleh lawat blog saya utk baca testimoni tu ye.

http://permatacintaku.blogspot.com/2013/01/gla-shaklee-bantu-kehamilan.html

JASMILA JAMLI said...

" jas, alhamdulilah dah uji dengan pregancy test, allamdulilah positive,dah 2 minggu,akhirnya penantian 8 tahun berakhir "^_^,

INA ,KAJANG

ALHAMDULILAH SERONOKNYA DENGAR BERITA DARI KAWAN SETELAH 8 TAHUN MENUNGGU ZURIAT SENDIRI, AKHIRNYA DENGAN KUASA ALLAH ,KAWAN SAYA MENGANDUNG 2 MINGGU

=============================================================================

////my friend menggunanakan set kesuburan suami isteri -///////

++++she consume - GLA COMPLEX + ESP

++++ husband consume - ZINC + VITAMIN E
^^^^^^^^^^^_____^^^^^^^^________^^^^^^^_________^^^^^^________________^^^^^^
Susah nak dapat zuriat ? mungkin PASANGAN ANDA MENGALAMI
(/) CYST
(/) SEGUGUT
(/) SUAMI KURANG SPERMA
(/) HORMON TIDAK STABIL
(/) STERSS / TEKANAN
(/) KEKURANGAN ZAT
(/) TERLALU KURUS @ GEMUK
(/) MINUMAN BERKAFIEN / BERAKOHOL



DAH CUBA PELBAGAI RAWATAN hasilnya ttp sama ....belum ada rezeki
kena sabar, selalu berdoa dan yakin ALLAH ITU MAHA PEMBERI, YA WAHAB
Berdoalah kepadaNYA....insyaallah DIMAKBULKAN
saya cadangkan kepada anda cuba dengan VITAMIN SHAKLEE
Mana tahu rezeki anda dapat zuriat sendiri

ALLAH MAHA MEMBERI REZEKI & MAHA PEMURAH
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
boleh lihat
TESTIMONIAL SUAMI ISTERI YG BERJAYA MENGGUNAKAN SET KESUBURAN SUAMI ISTERI
@





Untuk isteri:

ESP (protein)
• ESP bertindak untuk memastikan sel ovum sihat dan memudahkan persenyawaan.
• merupakan makanan asas untuk memastikan sel-sel dalam badan sihat dan sempurna.

GLA Complex


• GLA membantu mereka yang mengalami kitaran haid tidak teratur atau tidak tetap serta masalah senggugut ketika pra haid yang selalu dialami oleh para isteri.
• membantu meningkatkan kesuburan isteri sekaligus meningkatkan potensi untuk persenyawaan berlaku.
• membantu untuk sperma hidup lebih lama dalam tiup fallopio lalu meningkatkan peluang untuk persenyawaan berlaku.

Untuk suami:

Zink

• Kandungan zink dalam prostat lelaki adalah 10x ganda lebih tinggi daripada organ lain. Mesti diambil kerana zink merupakan mineral penting untuk kesuburan lelaki.
• meningkatkan kualiti sperma lelaki dan sangat penting untuk keupayaan seksual lelaki.



Vitamin E


• lebih bertenaga dan meningkatkan keinginan seksual.
• membantu membentuk sel sperma yang sihat.
• juga bagus diambil oleh isteri untuk meningkatkan keinginan seksual



mUGKIN SERASI DENGAN ANDA BERDUA ,
TAK CUBA , TAK TAHU , DAH RASA, BARU TAHU.
BAGI PASANGAN YANG INGIN MENCUBA BOLEH
https://www.facebook.com/messages/ummi.husna.3?ref=tn_tnmn
SMS/CALL/WHATSAPP/PM @ 012-2149154 ( UMMI HUSNA )
Ikhlas
Ummi Husna

Anonymous said...

Salam,

Saya juga hamil setelah 3 tahun berkahwin. Saya amalkan set khusbun dr HAMIL COMEL @ HAMIL SICOMEL (x igt)... alhamdulillah x habis sebotol saya dah pregnant...

Anonymous said...

I really like reading through a post that can make men and women think.
Also, thanks for allowing for me to comment!

Here is my webpage ... https://www.youtube.com/watch?v=4Qozd6jyuVw

Anonymous said...

Paragraph writing is also a excitement, if you know afterward
you can write or else it is difficult to write.

Also visit my site furniture woodworking plans

Anonymous said...

pati delima gulsan tu alhamdulillah... sy peknen sblm smpat sebotol tu abis.. now sy try amik.jus perawan dherbs.. utk tenaga slps bersalin...

Anonymous said...

hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here.
I did however expertise a few technical points using this site,
as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly.
I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining,
but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high-quality
score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my
e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content.
Ensure that you update this again soon.

Also visit my web-site how to trade Binary options

Anonymous said...

Awesome article.

Take a look at my website :: Nasdaq Penny Stocks

Anonymous said...

I simply couldn't go away your web site before suggesting that I actually loved the standard information an individual supply on your guests? Is going to be back ceaselessly in order to check out new posts

Visit my web site - cedar finance.com

Anonymous said...

Thanks to my father who informed me on the topic of this weblog, this webpage is truly awesome.


Also visit my site; http://www.cedarfinance.Com/

Anonymous said...

I got this web page from my friend who informed me regarding
this web site and now this time I am visiting this website and reading very informative posts
at this place.

Also visit my web-site :: cedar finance review

Ella Suhaila said...

assalam...jika anda,kawan2, keluarga atau org yg anda kenali sedang cuba untuk ikhtiar mendapat anak...saya cadangan SET KESUBURAN AL-KHISHBUN...nak lebih details boleh layari https://www.facebook.com/SkAlKhishbun atau boleh terus sms/call saya 013-6063136 Ella

Insyaallah...saya sdiri alhamdulillah dgn izin allah swt telah mendapat anak dgn mencuba set ini...

vina vivianey said...

alo sya dari miri..
sya cuma berminat dengan susu kaimbing tu saja.. mohon maklum dengan say botol tu berapa ml or liter n harga berapa.. if dekat miri area mana nak cari sebab sya urgent nak guna susu kambing sahaja..

Anonymous said...

Sabar ye..saya dh 9yrs...

Anonymous said...

SILA MAKLUM BAHAWA KINI TERDAPAT PATI BUAH DELIMA DARI YUSUF TAIYOOB. SILA HUBUNGI TERUS UNTUK BEKALAN BORONG DENGAN HARGA ISTIMEWA. TAK PAYAH BAYAR MAHAL MAHAL. LAYARI WWW.YUTA.COM

Nak Hamil said...

Salam.. anak rezeki Allah.. buah zuriat ni hanyalah salah satu ikhtiar kita. Alhamdulillah mmg ramai yg berjaya hamil selepas amalkan buah zuriat bersama suami isteri. mmg bagus amalkan buah zuriat ni bersama debunga kurma, pati delima.. Apa yang penting jgn putus asa, sentiasa berusaha, bykkan berdoa dgn doa-doa mohon zuriat dan bertawakkal :)

Dekat blog saya www.nakhamil.com ada jual buah zuriat. tapi bukan dlm bentuk raw. tak payah belah n rebus dan sebagainya. buah zuriat kami ialah 'Kapsul Buah Zuriat Rezeki Ilahi', dlm bentuk kapsul, sng nak makan n amal bersama suami :) selain tu sesiapa yg tengah usaha nak hamil boleh amalkan bersama serbuk debunga kurma, pati delima, zinc (pekatkan air mani suami, tambah sperma), b complex (sbg asid folik) ovulation test kit (check waktu subur) n pregnancy test kit. Sesiapa yang tengah cuba untuk hamil boleh sms/wasup sy 013-3699505 (Puan Ila) :)

Nak Hamil said...

Salam.. anak rezeki Allah.. buah zuriat ni hanyalah salah satu ikhtiar kita. Alhamdulillah mmg ramai yg berjaya hamil selepas amalkan buah zuriat bersama suami isteri. mmg bagus amalkan buah zuriat ni bersama debunga kurma, pati delima.. Apa yang penting jgn putus asa, sentiasa berusaha, bykkan berdoa dgn doa-doa mohon zuriat dan bertawakkal :)

Dekat blog saya www.nakhamil.com ada jual buah zuriat. tapi bukan dlm bentuk raw. tak payah belah n rebus dan sebagainya. buah zuriat kami ialah 'Kapsul Buah Zuriat Rezeki Ilahi', dlm bentuk kapsul, sng nak makan n amal bersama suami :) selain tu sesiapa yg tengah usaha nak hamil boleh amalkan bersama serbuk debunga kurma, pati delima, zinc (pekatkan air mani suami, tambah sperma), b complex (sbg asid folik) ovulation test kit (check waktu subur) n pregnancy test kit. Sesiapa yang tengah cuba untuk hamil boleh sms/wasup sy 013-3699505 (Puan Ila) :)

Maria Awi said...

banyak faktor yang menyebabkan kesukaran kehamilan. Antaranya tiada signal dari otak untuk mematangkan telur. Bila tiada telur yg matang, sukarlah untuk persenyawaan berlaku.

ESP Shaklee VS Clomid Untuk Kesuburan Wanita