Sunday, June 3, 2012

JOM MINUM DHERBS.CONFIRM BERAT TURUN U OLLS.



Assalamualaikum..

Wahh x pernah pernah aku nak post entry pasal berat badan ni..huihui..almaklumlah berat badan selepas kahwin masyaallah..comel je..Dah banyak kali percubaan diet aku dah buat tapi hasilnya tidak berjaya.Macam manala nak berjaya kalau lepas makan..makan..lepas makan tidoq..hehe..

Bulan lepas anak sedara aku ada tanya..
Anak Sedara (AS) : Mak su x try ka minum dherbs..Mak teh minum nak kurus tup2 dia lekat..
Mak teh tu biras aku..:)
Aku : Sedap ka dherbs tu..berak x?kalau berak tu x laratla..(ops..buat2 x nampak ek ayat ni)
AS: Sedap jugak dia rasa nak oren mcm tu..Cek minum x larat p toilet..
Aku : Alaa tu yang malas tu..jenuh nak p toilet..

Pengalaman aku minum teh orang kampung yang asyik nak membuang je menjadikan aku takut dan malas nak minum minuman macam tu..

Aku : Berapa kak ti?Nak try jugakla kot2 maksu minum lekat macam mak teh..
AS:Tryla maksu..kawan cek yang kerja sekalipun minum2 tu terus lekat.Maybe sebab dia cuci lemak2 yang ada kat perut tu.
Aku : Okla..esok mak su p beli..

Keesokan harinya aku dengan semangat ajak en suami p tesco dan cari anak sedara aku.Dia yang nak tunjuk kat aku beli kat mana.Rupanya kat depan kedai dia ja..
Malam tu tepat pukul 12 aku pun minum..awai tu minum macam x boleh nak masuk anak tekak je..aku gagahkan diri jugak minum habis segelas..Dengan perasaan yang sombong aku pun cakap dalam hati..eleh x dak apa pun..x berak pun..aku pun masuk tidoq..emm..nyaman je tidoq..lena..x dak gangguan kat dalam perut..

Jeng.jeng..tepat pukul 6 lebih..tiba2 perut aku memulas2 seperti diperah2..adoii..aku bangun sepantas kilat p toilet..adoiii sakitnya perut aku..pulas2 macam perah kain..bayangkanlah..dalam setengah jam aku duk toilet..sampai lengah dan kebas kaki2 aku..

Lepas tu habis je mandi adoiii sakit balikk...x sempat nak solat subuh aku p buh sekali lagi..cis..ni penangan minum dherbs..adoii...

Sampai kat opis aku p kantin makan..tup2 x sempat nak habis dia sakit sekali lagi..Aku pun berlari p toilet..nasib sempat..haha...itulah hari pertama aku minum..

Lepas minum diherbs ni dia proses 6 jam..Dan selepas tu kita akan berak dan berak..Tapi untuk pengetahuan semua aku rasa puas sangat..Rasa macam kosong je perut tu..Tapi bukanlah sepanjang hari aku membuang..Contoh aku minum pukul 12 t.mlm..aku sakit perut pukul 6 pagi macam tu..dan selepas pukul 11 sakit perut pun hilang..Korang akan rasa relax dan nyaman je perut ni..Kalau korang yang ada sembelit tu amat sesuai minum ni..Tapikan yang sakit perut ni ikut pada orang yang minum jugak kot..sebab member kat opis ni minum dia cakap x sakit pun perut..Dah habis sekotak minum..

Sepanjang aku minum ni berat aku pasti akan turun sekilo setiap hari..Lepas tu aku stop sat..Ni semalam aku start minum balik dan pagi ni aku timbang dah turun sekilo..kalao last week dalam 67.8 mcm tu..tadi timbang dah 65.7..Dan nafsu makan pagi aku pun kurang..Kalau tak pukul 8 pagi dah lapaq..Tadi pukul 11 pagi baru aku makan..

Ehh korang cubalah..Mana tau berat badan korang boleh turun..Ni bukan minuman diet tau..ni minuman fiber yang membuang lemak2 didalam perut..Bagi korang yang rasa perut buncit bolehla try minum ni..

Kat bawah ni ada beberapa lagi khasiat Dherbs ni :

  • Membuang lemak yang tidak diperlukan badan
  • Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan
  • Sesuai untuk kegunaan lelaki dan wanita
  • Simpan di tempat yang kering pada suhu bilik
  • Tidak digalakkan bagi wanita yang hamil
  • Mengurangkan selera makan dan memberikan rasa kenyang sepanjang hari
  • Membantu mengecilkan lengan, pinggang, punggung dan peha
  • Membantu mengempiskan perut yang buncit
Bagi korang yang nak cuba bolehla bagitahu kat ayu..Kot2 korang susah nak dapatkan dherbs ni bolehla ayu tolong belikan..:)

Harga DHERBS ni RM38 sekotak..

50 comments:

yana lyana said...

ok. kite nak try :)

Mummy Chenta said...

jue perawan keluaran d'herbs pun bagus, ramai TTC member's berjaya dengan jus perawan ni...RM35 sebotol ada kedai bg RM30..alhamdulillah dengan izin allah mereka berjaya pregnant. chenta pun baru cycle ke 2 amalkan jus perawan..

Wajihah Rashid said...

salam kak..

akak tak pernah cuba Shaklee? ramai yg dh cuba produk shaklee utk kesihatan kulit,masalah berat bdan, kesuburan, haid yg tak menentu dan kesukaran utk hamil..

Shaklee ni diluluskan oleh kementerian kesihatan dan berasaskan sumber semulajadi..

kalau akak berminat, blh add saya di FB dan dptkan produk Shaklee. dan sy akan add akak ke group exclusive utk pelanggan Shaklee..di group situ akak blh baca mcm2 pengalaman orang yg susah hamil, mslh berat bdn, mslh kulit dan sbgnya..

https://www.facebook.com/wajihahrashid

Anonymous said...

nak jugak!

Az Lyna said...

mmg btl sy br first time minum waktu pg, bila ptg, aduh mak ai...sakit perut memulas2. pada mulanya x terfikir lak psl minum dherb ni . sangkakan tersalah mkn pe2 ke...x tau lak simptom nya mcm ni. tp x pe mmg puas hati r...

mia nisa said...

d herbs diet memang besstt..saya pengguna d herbs diet sampai skrg..alhamdulillah...kesannya amat memuaskan..dulu lps bersalin ank 1st,bdan saya naik mendadak..lepas try minum d herbs ni, berat badan saya turun dari 72kg ke 65kg.. baru 4 bulan minum..ok la tu kan daripada tak turun berat langsung..rmi member ofis tegur saya sbb dah nmpk kurus sikit skg..tq for D Herbs..

Anonymous said...

Cam murah n berkesan jer...nk try lah sbb slimming juice yg sy minum ni berkesan jugak tp ongkos nyer hadoi! Mehey....

Mummy Auni said...

Sis... Kalau nyusukn bby blh minum ker? Kt mne. K dpt yer... Nk minta tlg sis belikn blh x...?

Anonymous said...

Kak...dherb nie buat dr ape..?dr herba ke?

norliza abd aziz said...

p org ckp dherb bgus.

Anonymous said...

Dh boleh beli online he..mudah

Anonymous said...

Blh bg tips x minum dherbs gold coz sy dh minum hampir 3 bln tp brt turun 1,2kg je..

Anonymous said...

Salam...memang betul tu..tp sy mkm dherbs nyaman je perut xbrapa memulas la...semunggu je minum dh nmpk kesan..baru 2kotak dh lekat anak ke dua...

Anonymous said...

Dherbs mmg ok!!try la..:-)

acuWa said...

Nk try jgk..hope xterlmbt g huhu...brrat sgt dh nh...sat g nk g beli..hari nh dok google testimonial org je..nk tau betui elok ke x huhu..ok thnx2 ^_^

echa ejha said...

Nk try..p dptkn produk ni kat mne..suggests plis..

echa ejha said...

Nk try..p dptkn produk ni kat mne..suggests plis..

Nurul Hidayah Abdul said...

Sy pn ada masalah berat badan.sy try minum ESP shaklee...mmg brkesan dan badan sntiasa sihat.apa yg bestnya, leh kawal berat badan serta kulit sy mnjadi smakin putih dan bersih.adik sy kerja farmasi dia kata d herb punya produk mmg ramai yg beli sbb bgus.cuma beza d herbs dgn shaklee ialah d herbs ada pembuangan.manakala shaklee tiada pembuangan.jika anda ingin try shaklee leh call oe wechat sy 0127973013.

Noorulhada Johari said...

Bole makan nasi x klu minum diet gold nih?

www.hotairfreshener.com said...

Mmg nk try ni...to mcm tk pcya harga dia murah ek...bpe sachet ek...kne minum bpe lama br nmpk kesan ye?!

Anonymous said...

Saye try gk mnum..saye dh jd kurus kering...

Anonymous said...

Sya juga baru mencuba minum dherbs ni...sya pn tgh mcuba nk jd dealer dherbs..sapa2 bminat bleh hubungi sya 0179190775..sya bleh bg hrga yg bpatutan dan murah dr hrga pasaran..

Anonymous said...

Salam ayu ak tnya ni blh comfirm ke klu minum dherbs blh turun berat badan blh ngandung

Daniel Fuaad said...

Saya nak tanya budak2 umur 14tahun boleh guna tak diet gold ni?

shufyqa said...

salam.. nak tny... kenape sy minum..trus demam erk???

Anonymous said...

Dherbs ni kena minum pg ke selepas breakfast atau selepas mkn mlm. Sy dah mkn 1 bulan tp berat x turun pun tp makin naik dr 62kg ke 65kg...tolong bg advice cara mkn yg betul.

batrisya said...

aik, ade yg naik berat jugak ke minum d herbs ni..belum try lgi, sape2 tlg jawabkan utk kawan kite yg tye tu.nape berat die makin naik bile mnum d herbs..huhu

Anonymous said...

Saya dah cuba diet gold dlm 7sachet n skrg brt sy dh trun 1kg..mmg x lrt nk ke tandas..tp saya nk tanya waktu haid boleh x minum product ni?ada sape2yg arif boleh tolong jwab??

Anonymous said...

boleh bg bawah 35 ker....huhuhuhu

siti zubaidah said...

Premium Diet Plus Fibre ini juga boleh diamalkan oleh ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. Juga boleh diambil oleh wanita yang dalam period dengan syarat banyakkan minum air ya untuk gantikan air yang hilang daripada tubuh.

Anonymous said...

as salam. hubungi 017-2834604 untuk dapatkan produk DIET GOLD DHERBS dengan harga rm33 sekotak. FREE postage.

sara said...

Mmg bagus,sy dh cuba dr berat 58,sekarang 48 dlm msa 2 bulan ja,tp pmakanan pun kena jaga,rajin minum air masak

Anonymous said...

Baru nak start. Harap-2 menjadi

ezsherla alonso said...

Bru nk try...x tw lg bksan ke x..tkt ni ok lh..x lh sgsare sngt p toilet...

nur EA said...

as salam..HOT PROMO.. jus perawan dherbs rm30.. diet gold dherbs rm33.. FREE POSTAGE.. hubungi 017-2834604.

hazman said...

kak..Nak tanye.waktu yang sesuai untuk minum dherbs ni waktu ble ye?..

Nour TaiLor said...

Seminggu berat turun 2kilo.. memang best..
Kesan terbaik minum selepas makan makanan berat..

RAYNIA said...

Lg bgus dan cpt mnum diet gold dherbs (rm33) bersama krim pnas dherbs(rm23) utk sapu d bhg yg berlemak utk firm..hubungi sy ija.0177899926 utk sbrg ptanyaan dan tempahan..pos adlh pcuma..

RAYNIA said...

Promosi..3kotak diet gold dherbs+lotion pnas munajat dherbs hanya RM120 drpd RM143..FREE POSTAGE..

jack nadya said...

hari yg selepasnya tu sakit perut mcm hari ptama x??

are_in said...

Ok ke produk ni?? Sy tgk ade yg ok n ade yg x ok.. Mcm nk try..tp tkut lar pulak..cmne ek?sy problem kt kaki..sush lar nk kecik..klau pkai sluar pon kena amek yg pggg besar..klu ikut pggg nnt kaki ketat..

nur EA said...

as salam.. D'herbs SUPERB PROMO
#diet gold rm33/box FREE POSLAJU postage (sm)
#jus perawan rm30/box FREE POSLAJU postage
#semua produk D' herbs DISKAUN 30%.
-100% produk ORIGINAL
-stok terbaru
hubungi/wassap 017-2834604.

Anonymous said...

Saya dah try minum, dah berapa bulan dah, tapi hm takde rezeki, berat tak turun langsung :'(

Anonymous said...

kak ayu.. bleh tak saya nk tempah sekotak D'HERBS PREMIUM DIET ni.. sya dduk kat paka,trenggnu.. harap dibls post ni..

cik ica said...

As'salamualaikum mcm mane sy nak order ni.. boleh whatsapp sy tak 010-9122495

kamal Fieza said...

salam,kak cmne nk taw ori ke xori kak?whatsapp 0126881707

Trisha Tesha said...
This comment has been removed by the author.
Trisha Tesha said...

umur berp yg bole minum ni?? my anty tnya

Anonymous said...

PROMOSI AIDILFITRI 2014

Dherbs Diet Gold rm33 sekotak (sm)
FREE POSLAJU postage

juga dapatkan lain2 produk TERLAJAK LARIS dengan DISKAUN harga 30%..

Why pay more? hubungi/whatsapp SEGERA 017-2834604..

Fawzia Kimah said...

Sy jual d herbs. Rm35. Jom order