Thursday, December 15, 2011

JANIN 15 MINGGU HIDUP??HEBATNYA KEKUASAAN ALLAH SWT.

Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu? Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”…. Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah. Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan? SUBHANALLAH..begitulah ye rupa baby kite yang baru berusia 15 minggu dalam perut.Dah lengkap semuanya..

6 comments:

Chik Nur Az said...

Subhanallah :)

Cik Ieyda said...

subhanallah...

fieda said...

allah maha besar..

yura said...

ya allah....btl ke ni

Anonymous said...

salam.. nak tanya yea.. kenapa rupa ibu dia lain dgn ibu gambar yg awal? just my 2 cents..

Anonymous said...

http://www.baby2see.com/Kimberly_Mueller_LBW.html

" Tiny Kimberly Mueller weighed just over 10 ounces when she was born on 12.March.2007. Her chances of living were rated at worse than 1,000-1 when she was born 15 weeks premature. She had to be born by Caesarean section because the blood supply via the umbilical cord was poor due to placenta failure and the heart started to get weaker. But Kimberly, who was just 10.2 inches (26cm) long, spent months on a life support system as doctors in Hanover, Germany fought to save her."

p/s : baby ni dilahirkan pada mggu ke 25 bkn 15. Ayat ini mensahihkan maksud saya "when she was born 15 weeks premature".. Kalau ayat tu ditulis mcm ini "born prematurely at week 15" baru lah betul dilahirkan pada mggu ke 15. Maksud nye, baby ni lahir 15 minggu sebelum mature. Kite mengandung sehingga 40 mggu so tolak 15 mggu yg x matang tu jadinye dye lahirkan bayi td di usia kandungn mencecah 25 mggu. Hehehe.. Maaf kerana baru mencelah ~