Thursday, December 22, 2011

HASIL DARI TENGOK SEMANIS KURMA TADI.BAHAGIAKAH TANPA ZURIAT.SHARING IS CARING.

Assalamualaikum..
Emm tadi korang tengok tak Semanis Kurma??Tajuknya bagi aku sangat menarik.Bahagiakah Tanpa Zuriat.Telinga dengar jari menaip petua2 yang diberi oleh ustazah dan ustaz.Aku teruja sangat nak dengar.2012 bermakna dah 3 tahun kami berkahwin.Aku tahu masih ramai lagi yang berkahwin tak de anak.Masih ramai lagi yang kawen lama dari aku tapi x de anak.Aku tahu semua tu.Hati manusia lain2.

Ok berbalik pada Semanis Kurma..banyak tips yang aku salin dan ada juga tak sempat nak salin.uwaaa..aku paling suka bila ustazah siti nor bahyah sampaikan sajak arab.begitu mendalam maksudnya.


Emm kat bawah ni adalah sikit yang sempat aku catat..Kalau salah bagitahu ek.

Rajinlah membaca ayat2 seperti berikut :

Surah al imran ayat 38
Surah maryam ayat 4-6

Syarat Mengambil anak angkat:
Diambil sebelum 2 tahun
Baby perlu menyusu ibu angkat 5 kali kenyang
Masalah bin.haram binkan anak angkat kpd ayah angkat
Dgn nasihat doctor boleh cari ubat diharuskan utk keluarkan susu
Sekiranya anak angkat lelaki diberi menyusu kpd kakak belah perempuan
Sekiranya anak lelaki bg menyusu kakak belah lelaki

Tips :
Rajin minum air suam dgn madu lebah asli
Doa nabi zakaria
Rajin membaca surah al waqiah
Surah al mulk selepas maghrib
Banyakkan bersedekah kpd bayi2 yg baru lahir.

Doa:
1-Surah al anbiyaa ayat 89
2-Surah Mariam –Ayat 5
3-Surah Al saffat –Ayat 100
4-Surah Mariam – Ayat 10

Oklah..Insyaallah suatu hari nanti kita akan mendapat apa yang diinginkan.Banyakkan Istiqfar salah satu cara untuk mendapatkan zuriat.Ingatlah DOA adalah ubat paling mujarab untuk memperoleh sesuatu perkara.

Semoga Allah SWT memberi sinar kebahagiaan kepada aku dan suami serta rakan2 yang lain.Insyaallah.

Tuesday, December 20, 2011

TQ LOVE BUNGA SUDI PAKAI SHAWLS DARI SHAWLS@AYUCINTA

Assalamualaikum..
Sorrila hari ni aku post gambar je banyak.Kalau x nak tengok x pe..kite x kisah..Gambar2 kat bawah ni bukan gambar aku tapi gambar seorang gadis comel yang sudi memakai shawls dari Shawls@Ayucinta.Terima kasih kepada bunga.

Suatu hari tu sajala tergerak nak msg dengan si bunga ni.Nak suruh dia pakai shawls ni.Tak sangka pulak si bunga ni sudi.Yelah bunga ni kan ramai peminat.Sekali dia post gambar kt fb confirm ramai yang like.Tak percaya??tryla tengok FB bunga.Klik SINI.

Kepada sesiapa yang sudi nak pakai shawls dari sac bagitaula..hihi..
 Shawls yang ni memang sangat cantik dan comel.Shawls ribbon 3 layer.Actually dah tak banyak dah stok ni.Kalau korang nak tengok boleh je klik SINI..
Bolehla tengok2 kalau tak beli..:)
 Yang ni shawls paling hot..Bagi akula..Aku up je kat blog terus ramai yang book.Tapi yang sedih stok tak banyak pulak kat supplier.Shawls polkadot ni dari material cotton.Sebab tu ramai yang minat.Aku pun berkenan.Satgi aku nak p tengokla kat supplier..Kalau ada bolehla korang oder.

 Cantikkan si bunga ni pakai shawls sateen inspired hana tajima.Niqob..betul x aku eja..Shawls ni dari material sateen.Walaupun musim hana tajima aku rasa dah berlalu tapi shawls sateen ni masih ada dijual diblogshop sac.boleh dibeli secara borong atau retail.Klik saja SINI.


Shawls berikutnya Shawls Putery.Bunga pakai shawls ni dah jadi macam puteri.Terdapat beads yang sangat cantik di shawls ni.Kalau korang nak tengok lebih jelas shawls ni bolehla klik SINI. 

 Yang ni shawls paling murah.Hanya RM10 je aku jual.SALES.Banyak lagi shawls yang aku SALE kat link ni.Semua shawls di SINI semua RM10..murah gilaakannn..Mana nak dapat..hanya di Shawls@AYUCINTA tau..klik SINI

 Yang ni bukan Bunga..Ini budak demok..Namanya Ayu..
Actually dah lama aku tak jual Hijab Express macam ni.So bila aku p nak ambik shawls dekat supplier aku nampak banyak sangat hijab express yang cantik dan comel.Rambang mata aku dibuatnya.Semuanya comel dan warna yang sangat cantik.Jomla tengok dan kalau nak beli bolehla isi form kat blog ayu.
Klik SINI.
 Banyak design untuk hijab express ni.Dari material lycra high quality.Awning dari material cotton dan ada juga dari silk.
 Kepada korang semua jemputla ke blogshop aku ek.
I like warna merah ni...

Thursday, December 15, 2011

JANIN 15 MINGGU HIDUP??HEBATNYA KEKUASAAN ALLAH SWT.

Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu? Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”…. Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah. Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan? SUBHANALLAH..begitulah ye rupa baby kite yang baru berusia 15 minggu dalam perut.Dah lengkap semuanya..

Thursday, December 1, 2011

TERIMA KASIH HARIAN METRO!!

Assalamualaikum..
Korang ape cerite??dah lama rasanya aku x hupdate blog ni..buka je nak hupdate malas..Actually aku nak ucapkan terima kasih kepada surat khabar no 1 negara Harian Metro sebab sudi menempek gambar dan story pasal Shawls@Ayucinta.Tak sangka pulak akhirnya impian aku selama ni tercapai..Dan impian itu menjadi kenyataan dikala aku menyambut hari jadi aku yang ke 27..iaitu tanggal 25 nov 2011..
Dan hari tu jugak aku dan satu oficce pergi rombongan ke Kelantan..Riuhla satu bas tu bila dorang semua tengok muka aku..last2 aku msg my hubby "Abg..boleh x beli paper metro lagi satu..yang ni da lunyai"..
Alhamdulillah di atas peluang yang diberikan ini..
Aku jugak nak ucapkan terima kasih pada model aku yang comel ni Ezmaliza Ezrik dan MUA kami iaitu kawan pada ezma ILI DALILA..
Ehh..nanti kite photoshoot lagi ek..:)
Dan paling tak lupa terima kasih pada wartawan harian metro iaitu kak aida..tq ek kak..
kepada korang yang x beli harian metro ni bolehla bacanye di SINI ek..