Wednesday, November 2, 2011

FIDA IBRAHIM CANTIK BERTUDUNG.TAPI ITU DULU.SEKARANG..

Assalamualaikum...
Actually aku tak tau nak buat entry ape..sambil aku update status kat fb aku aku pn bw la frenz kat fb tu..hati terdetik nak tengok si fida ibrahim..ala ex mamat sepah tu..sambil2 wall die aku pun tengok gambar..suka tengok gambar fida ni..orang cantik pakai ape pun cantik..Tapi sejak akhir2 ni aku tengok fida pakai tudung suka nampak leher.Leher tu kan aurat wanita.Tapi x pela..maybe si fida ni nak bergaya.Sekarang ni kan musim fesyen bertudung.Yang tak pakai tudung pun tibe2 bertudung.Alhamdulillah lah dorang da berubah.Tapi biar ikhlas.Bukan sekadar berfesyen semata2 untuk memakai tudung..Ataupun nak dapatkan publisiti.Contoh artis yang aku rasa macam hipokrit dan nak dapatkan publisiti murahan ialah Wan Norazlin.Ingat lagi masa kes video dia tu.Masa dia nak naik balik lepas banyak masalah yang menimpa dia pakai tudung..Tup..tup..bila da mula berlakon balik dia mula buka tudung..Awal tu macam aku kesian jugak kat dia ni tapi lepas je tertengok drama dia tak pakai tudung terus jadi meluat..
wna640
Hope lepas ni fida pakai tudung macam dulu..Comel dan cantik saja.Tak gitu??
Jangan terlalu mengejar populariti sebab fida dari awal memakai tudung dan jugak menjadi ikon kepada gadis2 remaja diluar sana yang tak pakai tudung.
Macam ni kan cantikk...
Aurat wanita adalah seluruh anggota tubuhnya kecuali wajah dan dua telapak tangannya. Leher dan rambutnya adalah aurat di hadapan lelaki ajnabi (bukan mahram) walaupun sehelai. Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali wajah dan dua telapak tangan adalah aurat yang wajib ditutup. Hal ini berlandaskan firman Allah Subhanahu wa Ta’ala, Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya.” [TMQ An-Nur (24):31].
Ni ex fida..Si mamat sepah dan ex nye sape tu..adda ek..
Elokla si fida tu tinggal kan mamat ni..

10 comments:

fieda said...

dulu kita suka sgt kak fida skrg sudah kurang suka daa..eii..menyampah giler tgk mamat kt gmbr last tu..mmg kaki pompuan...last2 tak dpt 2 org pompuan comel tu..

Shawl's@ayucinta said...

KANN...hope fida pakai tudung mcm dulu..:)

Mama Ishazah said...

actually dia nie cantik..natural beuty..tp ada someting buat dia confuse agaknya..moga fida kembali mcm dulu..

Shawl's@ayucinta said...

INSYAALLAH MAMA..

Ijah Normateen said...

citer ape yg dy berlakon xpakai tudung ye,nk tgk skit..

ayucinta said...

x de cite ape..yg die x pakai tudung tu msa kluar dgn mamat sepah..

Anonymous said...

sy ada baca blog yg fida ni ms study dulu on and off je tudung dia, x taula btul ka tk...cuma ms dia bertudung pun x ikut syariat sbb cara bertudung yg bersanggul tinggi ni bkn ka haram di sisi Agama, Nabi melaknat wanita yg memakai tudung ttp berbonggol unta, so hopefully kita x da terikut style berfesyen yg x mngikut syarak ni....

Anonymous said...

buang je lah gambar 2...scara x langsung ko jgk pembawa penyebar gambar bgini...

Anonymous said...

npe lak kne buang???dh skrg die emang cmtu kn????

MYN'S UCINN said...

Hopefully Fida pakai tudung macam dulu , kann lawa .
Skang dia pakai yang tutup rambutjee tapi nampak tengkok kan tak elokk saya doakan kak Fida mendapat Hidayah dari ALLAH S.W.T