Monday, October 3, 2011

KORANG PERNAH TENGOK PROSES ANAK TERJADI?JOM TENGOK NI.

Assalamualaikum..
Tadi kat fb aku begitu teruja dan terharu melihat kejadian seorang anak bermula dari proses persenyawaan hinggalah terjadinya anak tersebut.Subhanallah betapa hebatNYA kuasaMU YA Allah.Aku kagum akan kebesaranmu.
Aku try search kat youtube tapi tak de pulak.Kemudian aku jumpa video ni.Yang ni video dari Indonesia.Lebih kurang sama macam video yang aku tengok kt fb tapi yang ni tak la detail sangat macam dalam fb tu.Tapi best tengok video ni.Kite boleh belajar dan tahu bagaimana seorang anak terjadi bermula dari awal proses hinggala proses melahirkan.
Kalau korang rasa nak anak macam aku bolehla tengok video di atas.
hari ni mood aku marah dekat perempuan yang bertopengkan syaitan.Dalam berita pukul 8 tadi bagitau dia dah buang anak yang dia lahir dari tingkat 2 sebuah flat kat selayang.Tak guna sungguh.Ini bukannye binatang lagi.Ni dah syaitan.Binatang pun sayangkan anak.Kenapala terjadi seperti ni.Kalau tak nak sekalipun p la bagi kat orang.Ramai sangat yang nak anak.Pernah pegawai kat opis aku bagitau.Dia tanya aku "Nak tau x kenapa orang tak kawen senang je beranak dan tak sakit??"aku kata tak tau.then pegawai aku cakap.."depa tak rasa sakit sebab tak ada dosa yang akan terhapus ketika melahirkan anak.Sebab mereka da buat zina.Kalau yang kawen akan rasa sakit sebab sakit tula yang menghapuskan dosa2 kecil kita."Bila aku fikir balik betul jugak.Patutla depa ni senang je beranak.Lepas tu buang..eee..geramnya akuu..
Okla..aku nak minum air jap bagi sejuk sikit..

3 comments:

fieda said...

itu ler saya pun geram kdg2 bile pikir mcmna la dorang ni sng beranak..srg2 plk tu..dlm tandas la..xder masalh plk tu..yg kite ni bkn main terik lagi sakit nk bersalin kt hospital..btul jgk kata pegawai tu kan..x terpikir pun selama ni...

Shawl's@ayucinta said...

aa..bila da pagawai tu cakap mcm tu barula ayu terpk..betul jugakk..

Fiza Z. Abidin said...

sy pun hari2 berdoa & berharap suatu hari nanti akan diberi rezeki...dah 1 tahun 9 bulan kawen, masih terus menanti....kdg2 sedih rasanya tgk org lain senang je dpt kan...