Monday, August 8, 2011

MAYFAIR REESKIN PENIPU.NAMANYA GAH TP HAMPEH.

Assalamualaikum..
Disini aku nak meluahkan rasa tidak puas hati aku kat Mayfai reeskin.Penipu.Kononnya boleh ubati parut2 kat muka aku.Tapi apa pun tak de.Sungguh kecewa.Aku habis beribu untuk sesi ni tau..
Mesti korang nak tahu kan macam mane alkisah aku boleh p kat Mayfair ni.Seperti kaum wanita yang lain mesti nakkan kecantikan..betul tak??So masa ni kat tv bukan main gah lagi iklanla..rancanganla..aku time tu memang tengah cari satu produk kecantikan yang boleh ubati parut2 aku ni.then aku ajak en suami aku pergi Mayfair..Bila masuk je layanan tak payah cakapla.Memang first class..Almaklumla orang bisnes kecantikan ni.Staff die sangat lembut dan cantik2 belaka.Sampaikan cakap pun aku tak berapa dengar.Aku siap diberi minum secawan teh lagi.Tapi aku tak minum sebab was2.Yela yang buat tukan staff cina.emm..then aku pun dipanggil masuk kesatu bilik seperti bilik perbincangan.dalam setengah jam tunggu sorang amoi ni datang dan menyapa aku."Ye kak..boleh saya bantu?"aku pun ceritala masalah aku dan dia bawak aku ke satu billik yg mana bilik tu ada tempat nak cek kulit muka.Ala yang macam klik menda tu kat muka then keluar rupa kulit kita tu kat komputer.Lepas diperiksa aku pun disarankan 1 pakej yang mana kena jalani beberapa sesi.Then aku tanya berapa price semua tu.Makk aiiii mahaiinyyaaa..tapi tak terkeluar kat mulut aku ni..Macam nak larikan diri je.Tapi aku ditahan oleh si amoi tu.Macam2 yang dia cakap.Bagi promosila,hadiahla..macam2 lagi.aduhh aku da buntu..macam mana ni..Nak lari keluar pun tak boleh..aduss..gi mana ni..
Akhirnya aku bersetuju menjalani rawatan pakej yang ditawarkan kat aku.Masa tu aku bayar lebih 2k untuk rawatan tu.Sedih tu sedih tapi aku hepikan hati aku cakap tak pe bayar mahal nanti wajah aku jadi semulus telur.Odw balik dalam kereta beria-ia aku citer kat en suami aku.En suami aku pun hepi dengar ceriter aku.
Rawatan yang aku dapat ni aku pun da lupe nama dia.Ada doc serumla..ape kejadah lagi aku pun tak tau.aku kena p buat rawatan sebulan dua kali.Maknanya dua minggu sekalila.Di awal rawatan tu aku rasa syiokla.Tapi bila buat facial ni bukan tak tau.Sakit nak mampus.Dipicit-picit hidung aku.dipicit2 dagu aku.aduss sakit..keluar ayaq mata.
Sampai setahun aku p asyik buat facial je.Takkanla facial ni sampai 2k.Dah tu masa dorang buat hari bertemu pelanggan aku dipaksa beli pencuci muka tak silap.Aku cakap dah ade.Dia cakap ni promosi.Melayang lgi duit aku.eeee...aku pun heran jugak.Kenapala aku ni terlalu baik hati..Kalau murah x pe..ni sampai 3 rts tak silap aku.
Kalau korang nak tahu total semua aku dengan dorang nak dekat 4k.Ada benda kadang2 yang aku kena bayar ape entah..opss semua aku lupa..Lupa sebab benci dengan dorang.penipu..Sampai dekat setahun aku ulang alik p asyik buat facial je.Sampaila 2 hari terakhir aku p barula dorang buh ubat doc kat aku.tu pun mak nenek..kecik ja ubat tu..Yang tu sampai beribu??gilaa..
Actually aku ada satu lagi sesi.Tapi da lama lepas.Aku malas da nak p.Aku tengok muka aku tak de langsung perubahan.Sayangnya duit aku.Kalau aku tau macam ni duit tu boleh aku pakai bawak keluar MYVI sebiji.Inilah bila tak fikir panjang dan terlalu ikut perasaan.Last2 sekarang ni aku guna sabun yang dijual rm4 je.Nampak dan kurang2 parut kat muka aku.Jerawat biasala.Kalau timpe period die tumbuh.
Kepada semua masyarakat yang baca ni aku harap korang tak tertipu dengan produk MAYFAIR REESKIN yang dikatakan cukup bagus tu.Kalau korang tak nak duit korang melayang macam aku korang fikirla dalam2 sebelum membuat rawatan.Tupun kalau korang tak disekat atau ditahan dengan staff dorang.Bila fikir je rasa sakit hati yang amat sangat.Opss maybe muka aku tak sesuai dengan produk tersebut..Emm whateverla..
Aku mintak maafla kalau ade yang buat rawatan kat sini yang berjaya macam dalam tv tu.Cer citer kat aku korang guna pakej apa??

21 comments:

Cik Eka said...

ishh tu yg takut tu kalo nak g tempat2 gini

ayucinta said...

tak pyh p la..asal tu nak tanya je..last2 kena tahan degn dorang.Sampai kta pun x tau nak cari jalan keluar..

AmY-AdLi said...

tmpt2 cmni mmg melampau sket.. dorang suke pakse2 kte... hati kene keras sket.. rm4k byk giler kot..
pakai ProActiv je pon xpe.. mmg khas utk kulit jerawat..

ayucinta said...

amy : now da malas nk pkai menda ni semua..:(

Nurul Aima Hj Kaim said...

hu hu... sabar aja la ayu hu hu

Najwa Anuar ™ said...

yeke? dulu ada jugak teringin nak mencuba reeskin lepas pegi NYskin solution. NY tu lagila mahal dia nak dalam 7k.

las2, x jadi amek pekej tu. sekarang pegi terus jumpa dr kulit. alhamdulilah ada sikit perubahan. doc sndri ckp dorg yang bukak pusat kcntikan tu pun pegi jmpa doc dlu b4 bukak kedai sndri.

awek_utara said...
This comment has been removed by the author.
awek_utara said...
This comment has been removed by the author.
awek_utara said...

lahai..kita ada hak la...saya pn pernah p mayfair..dia offer mcm2..n saya bg alasan mcm2 gak..kite xnk, dorg xleh pksa..n if u rasa dh trkena..bwk kes ni ke tribunal tuntan pgguna..telefon depa n try wt aduan..ramai dh yg trkena kes mcm ni...yg kuruskn bdn la, yg nk tumbuhkn rmbut la..de yg smpai 20k taw..last2 dpt duit balik or depa buat smpai btul2 brkesan..klu xbuat, depa kna la ngn mahkamah..

Shawl's@ayucinta said...

najwa:pnh gak p NY..tp lari mcm tu je..
yg ni macam terpaku x boleh lari..

bintang is star said...

pernah kena dlu. dieowg pkse buat rwtn n beli product dieowg. bila kate x bwak duit, dieowg mnx card bank n keluar kn brape yg ade.. suke2 ati jewk.. lastly, beli r product hrge RM50, syart wt lpas kn dri. after that x ingin dh nk g even dieowg kerap call..

En Hazwan & Cik Syazz said...

amboi mahalnya sampai beribu ribuan. Kalau nak cari produk international yang bagus dan murah- Mary kay kan ader..lebih murah dan menjimatkan. sekali beli tahan sampai setengah tahun.Kulit pun cntik dan gebu je nanti.Kalau nak tau lebih lanjut sms/call je syazz di 0175341080

Anonymous said...

salam,

saya ada satu produk yg berkesan (untuk saya la) utk you berkesan ke tidak saya tak tau..lain org lain kan..kalau nak cuba boleh email ke ayeesha.sofia@gmail.com.

produk ni ada 100% jaminan pulangan wang..kalau beli, pakai, tak puas ati..boleh pulang.. walau pun dah guna pulang duit 100%.

so far ramai yg puas ati..

cikmerpatiputeh said...

aku pun penah kene gak.tp slimming product la. dok paksa2 ak soh join sesi ngan die. mase tu kebetulan lalu je depan kedai die. die dok tarik soh dgr je. xbeli xpe. tp dah masuk mati. dok paksa2 soh try gak. aritu kene 60+ je promosi. then buat rawatan. mule2 pikir mls nak g.nk burn je 60 tu. tp cam geram lak bg sesaje kn. so g la wat rawatan. dtg wat rawatan kene lg pakse. naseb bek ak ngan bijak nye dah siap2 xbawak atm kad. dan duit aritu sj bawak 20 henggat je. so lepas. xyah beli..tp dorg sgt2 suke memaksa kn. geram sgt! skrg dah fobia nak lalu kedai tu...siap avoid laluan tu. benci!

jie said...

tapi memang la. beauty centre kat malaysia ni banyak yang jual citer dan rompak duit kita dalam kita memang sedar sape perompaknya he he. akak ingat dulu2 la akak g Menard. facial kat sane ok gak. 2 minggu sekali.maknanya dalam sebulan 2 kali la kena facial. tapi tu tahun 1995(jgn marah le) lama tu. tapi ok lah. memang mahal le de. that time pun dah riban2 juga. cumanya facial tu murahlah sebab guna barang kita sendiri. kalau tak silap RM15 sekali facial. barang kena beli dua set la satu kita tinggal kat tempat tu untuk facial dan satu set lagi untuk kita guna kat umah. tapi ok servis ok, memuaskan, orang yang buat tu baik dan dia buat facial tu best sangat. puas hati la.hilang lah masalah jerawat pasir kat dahi akak ni.lagi pun cina kat situ agak pemurah lah bagi2 macam2 gift kat customer termasuk akak le he he, tapi kulit muka kita ni makin berusia makin le banyak cekadaknya. 2008 kalau tak silap la akak g la New York Beauty skin (terpengaruh dengan iklan akak ni). mungkin kalau dikira peratusan berjaya myb 2% je kut. tatapi duit yang keluar lebih dari 4k. akak buat treatment muka dan mata. memang mahal tapi hampeh. ntah macamana orang tu buat sampai tinggalkan parut kat tepi mata akak ni.(ni bukan fitnah tapi betul). dia buat kasar sangat kut. parut kekal la. lepas ni malas nak ambil pakage2 facial tempat2 glamour ni. semua menipu. iklan bukan main service hampeh. kaum kafir yang kebanyakannya kerja memang tak kisah kalau menipun pun kan sebab depa bukan tau dosa pahala.janji masyuk.

Anonymous said...

Reeskin ni seangkatan ngn new york skin solution...penipu..

Anonymous said...

Sorry...trbaca kisah ni lbh kurg kisah aku je..tp versi lain sket...nk jd cite aku ngn kwn aku ni sgt la trpengaruh ngn iklan NY skin solution...solution tu bgus tp tuk org kaya leh la.aku ngn kwn ni pon pegi la sane dgn smngt brkobar2...cam biasa la kna analisis kulit dlu. Yg bestnye promosi dlm tv tu ckp first trial free tuk facial...kitaorh nk la kn..bincang2 punye bincang die ckp kos rawatan cecah bape ribu..gile ape..aku ngn kwn bengang ckp xmo..org tu mrh kitaorg balik...ade ke mrh costumer...siap gaduh2 lg...then die da mls nk lyn..die suh bt facial free tu..punye la sakit die cucuk muke aku ni...ni last 1st time sakit bl bt facial..kotnye diorg lps geram psl aku xnk amek pakej diorg...kesimpulannye diorg penipu...

Anonymous said...

sy pegi mayfair ok je. mmg la mahal, tgk tmpat la kn. kalau nk murh, jgn pegi tmpt2 yg nmpk berkelas. dh tentu2 diorg nk maintain semua kos, diorg cas mahal. nk komplen lebih2 tu nape plak. lg satu, mase amik package, diorg kn ade bg tau, ape treatment yg diorg bg dlm harga package yg kite ambil. kene aware la benda2 cmtu. buat facial 1st time mmg la sakit, tp tu mmg depend dgn staf yg buat facial. ada staf yg sgt kasar, ada staf yg sgt gentle. korg komplen la kalau dh rase sakit sgt. yg komplen kat sini, ade efek ke. ntah pape la

Anonymous said...

Salam All, kalau ader sesiapa yg penah buat aduan to Tribunal, please share the details.
i nak mangsa New York SS and i want all my money back! Thanks.
cute.miut@gmail.com


Anonymous said...

bukan nak mangsa tu.. dah jadi mangsa.. typo - sori.. :-)
cute.miut@gmail.com

Anonymous said...

samelah sis mcm kat bawah ni..

NEW YORK SKIN SOLUTIONS PENIPU BESAR!