Wednesday, July 6, 2011

MINUM BIODEX KERANA ANAK.

Assalamualaikum..sambil2 aku layan lagu Sejarah Mungkin Berulang dari New Boyz ni aku nak update la sikit pasal aku minum Biodex ni..Actually aku da lama nak minum..Tapi ada je halangan untuk minum..Dalam hati ni bila nak beli je mesti pertanyaan jahat muncul..Bila minum ni bolehke pregnant??So last month bila kawan aku yang da kawen lebih kurang aku pregnant terus aku ajak en suami aku pegi beli..Member aku cakap die minum 2 benda je bukn 1 set..Kalau 1 set mak aii mahal jugak..So aku ambik ape yang disyorkan oleh member ku ni..Detoxy dan juga liquid prune..dan 1 lagi aku beli susu IGC..tapi yang susu ni en suami aku yang minum sebab aku tak lalu susu kambing..
Actually aku da beli lama da menda ni..tapi aku tak minum2 jugak..Semangat je ajak en suami p beli.last2 baru minum 2 hari lepas..hoho..Detoxy ni minum pagi dan seeloknye sebelum korang sarap..tapi aku minum lepas sarap..haha..lupa...bolehla kan..janji minum..
Ok kat bawah ni ada serba sedikit mengenai Detoxy Biodex..

Maklumat Produk

DTOXY Untuk Pencucian dan Pembersihan

Mencuci saluran tiub falopio – lendir, lemak @ darah yang membeku. Menyelesaikan masalah sengugut, period tidak lancar (sedikit)

Campuran Minuman Serat Larut Jagung dengan Ekstrak Kacang
Kandungan
Serbuk Soya, Serat Larut Jagung, Sekam Psyllium, Serabut Kelapa Sawit, oligosakarida, Serbuk Beras Perang, Serbuk Bijirin, Susu Kolostrums, Serbuk Red Beet, L-Glutamin, Ekstrak Teh Hijau, Ekstrak Kacang White Kidney, Serbuk Garcenia Cambogia.

CARA PENGGUNAAN

•Bagi haid yang sedikit @ tidak lancar @ tidak datang langsung – ambil D-toxY bersama jus nenas @ buah nenas
•Bagi haid yang berpanjangan – HENTIKAN
D-toxY
HENTIKAN D-toxY jika anda hamil atau haid tidak datang pada hari yang sepatutnya dan teruskan hanya SUPREME DIET dan IGC.
Sila buat Urine Test @ Scan selepas 10 hari
HENTIKAN
D-toxY jika anda demam @ kurang sihat.

DOS YANG DICADANGKAN

Kategori Obesiti @ gemuk – 1 sachet pagi sebelum sarapan dan sebelum makan

tengahari.

• Yang berpenyakit (darah tinggi, darah rendah, kencing manis, migrain, gastrik , banyak

angin dll) - mulakan dengan 1 sachet sahaja selepas makan.

Cara pengambilan D'Toxy ketika berpuasa.
Ketika bersahur
D'Toxy 1 @ ½ sachet
D'Toxy boleh dikurangkan dosnya untuk mengurangkan kepanasan/dahaga ATAU boleh diselang-selikan pengambilannya, bergantung pada sistem badan seseorang mengikut keperluan. Jika demam, hentikan pengambilan D'Toxy sehingga betul-betul sembuh. Jika D'Toxy tidak diambil pada hari tersebut, gantikan dengan meminum Liquid Manja Prune @ Tight La Honey @ Susu IgC.

Ok..nilah Detoxy Biodex..
Aku bancuh setengah je..Minum tak rasa apepun..
Alhamdulillah..kenyang..hehe..macam makan nasi pulak..
Ni la sedikit usaha yang aku da buat untuk dapatkan anak..Sebelum tu aku dah p mengurut 3 malam berturut2 dekat kampung aku..Insyaallah kalau ada rezeki adalah..Kita berdoa ye..Aminn..

10 comments:

Cik Tqah said...

semoga ayu cpt dpy baby :)

ayucinta said...

cik tqah : INsyaallah...amin...

eKa said...

insyaallah...saya doakan

ayucinta said...

tanx eka sayangg..:)

Farah Shamsudin said...

berapa ye harga dua benda tu? detoxy dgn ape tu?

ayucinta said...

Alamak da lupe...hehe..
Liquid Manja Prune dalam RM58...

yasmin said...

cik ayu..bancuh guna air suam or biasa?

Anonymous said...

Appreciating the time and effort you put into your
blog and detailed information you provide. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same out of
date rehashed material. Wonderful read! I've saved your site and I'm adding your RSS feeds to my Google account.


Here is my site: White Kidney Beans

Ayda Adaliasa said...

Amin..

Ayda Adaliasa said...

Amin..