Monday, July 11, 2011

CERITA PASAL RUMAH PART 6: RUANG TAMU DONE.

Assalamualaikum..
Korang sihat ke??aku rasa macam nak demam pulak.Tiba2 je.Maybe sebab gigi aku semalam patah setengah kot.Nasib tak tertelan.haha..sekarang ni tinggal serpih yang tajam menikam lidah.Sakit oo..
Opss mesti korang bosan kan asyik story bab rumah je..Tapi aku tak bosan so suka hatila aku nak tulis bab rumah..agagag..jangan marahh..Nila impian aku selama ni.Nak tinggal di rumah sendiri.Akhirnya menjadi kenyataan jugak.Alhamdulillah..
Actually aku baru sempat nak decorate ruang tamu.Space lain masih lagi dalam proses.Tak sempat pulak nak buat after keje.Ingatkan bolehla buat tapi masa mencemburui aku.So terpaksalah tunggu hari jumaat n sabtu ni untuk aku habiskan decorate rumah ni.
So hari sabtu lepas aku siap2kan ruang tamu.Semua barang yang dioder dihantar pada hari sabtu.Sofa yang dibeli bertemakan merah dan hitam.Impian asal akula.Siap nak buat langsir merah bagai.Tapi orang cakap kalau merah banyak sangat tak elok.So aku pun beli langsir warna hijau.Sampai je sofa alamak macam tak masukla pulak.Sofa ni aku dan en suami yang pilih design dia.Sofa bentuk L ni da tak macam L lagi sebab besar.Awal tu nak letak jadi L tapi alamak makan space.Macam tak cantik je.So aku pun divide dua so tak jadila bentuk L.tak pela..janji rumah ku tak semak.Kemudian aku letak partition yang boleh letak frame2 gambar.haa..ok jugak.Partition ni aku letak sebab nak divide antara ruang tamu dan ruang makan.So bila da letak terlindungla sikit bahagian ruang makan.Bolehla makan dengan aman.hihi..
Itu sajalah bahagian ruang tamu yang aku decorate.Biasa2 aje..Bunga2 tu dari rumah sewa.Bunga2 baru dan lebih moden aku tak sempat nak beli lagi.
Bahagian ruang tamu.Banyak lagi yang kurang.Karpet,gambar kat dinding atas tv tu tak letak lagi.
Aku suka lampu tinggi tu.Bila tuutp je semua lampu, buka lampu tu romantik sangat..
Ruang simple2 aje..
Masih belum lengkap.Karpet dan juga gambar aku dan en suami tak de lagi..:)
okla..tunggu nanti aku update bilik,ruang makan dan ape2 lagila..hehee...

4 comments:

ieda said...

cantik.simple tapi cantik ;)

cik bihah said...

kerusi akak canteklahhh ;)

ayucinta said...

ieda : tq..biase2 je..

ayucinta said...

cik bihah : x muat rumah sbnrnye..hehe..