Wednesday, June 8, 2011

CHECK LIST PINDAH RUMAH..INGAT KAWEN JE KENA CHECK LIST..EMM..

Assalamualaikum..
Tengah pening-pening sebab akukan preggy..ish3..x de la..tipu sunat je..mana tau bile tipu sunat ni jadi betul...kan..kan..kan..
Actually tengah pening sebab nak pindah rumah.uwaaa...ingat nak kawen je kena check list..nk pindah rumah pun kena tau..kalau tak check list habisla..main beli je.betul x??
Check list pindah rumah :
1. Grill rumah : ok
2. Langsir : ok
3. Cat : Belum
4. Lampu : ok
5. Kipas : ok
6. Set Bilik Tidur : ok
7. Meja makan : ok
8. Set ruang tamu : ok
9. Set bilik air : belum
10. Rumput hiasan :belum
11.Pasir : belum
12. Pokok Landscape : belum
Buat masa ni yg tu je yang aku ingat..Esok bolehla beli rumput dan pokok landskap..Buat masa sekarang ni aku x boleh nak duduk lagi rumah tu sebab masih tak dapat OC dari pemaju.kunci da dapat.bengong betul..Kalau x bagi duduk lagi x payahla bagi kunci..emm..
Kepada yang nak beli rumah dan bakal dapat kunci budgetla dengan betul2.Kena pandi servey kedai yang jual lampu dan sebagainya.Contohnya aku da rugi rm24..Aku beli lampu bilik dekat kedai A rm59..Tup2..bila aku p kedai B nak beli downlight lampu yang sama harganya hanya RM35 sj..kalau beli 2 dan berapa kan..So pandai2la korang servey ek..
Lagi satu aku hangin dekat cina yg bisnes buat grill yang duk bisnes kat rumah yang baru siap ni.Dahla duk menapak kat rumah aku.Lepas tu suka hati je masuk rumah aku berakla apeKalau berak tu flush x pe..ni sampai tersumbat..Korang bayangla sendirikan..Semalam aku p tengok hubby aku da mula membebel..kami ni rasmi pun tak lagi.Salah kami juga bagi kunci kat depa ni.Kata nak buat grill buat je la..tak payahla buat rumah tu macam rumah sendiri.aku bukan nak bagi sewa..aku nak duduk..Tak taula pagi ni husband aku da prgi ke tak jumpa cina tu..
Haahh puas hati aku lepas geram kat sini..okla..aku nak sambung keje..keje..dan keje..:)

1 comment:

Sholihah said...

salam perkenalan... ^_^ awk, nk tny ckit, mmg kna bg kunci kt org yg nk buat grill tu eh?