Sunday, June 19, 2011

CERITA PASAL RUMAH PART 1:JUMAAT DAN SABTU YG TAK CUKUP.

Assalamualaikum..
dah lama rasanye aku x update personal blog ni..sejak dua menjak ni aku teramatla bz sampai blogshop aku sendiri pun x sempat nak update shawls2 baru..sedihnyeee..tapi nasib baikla ada customer yang masih ingatkan aku..tq sayang2 semua..
Jumaat dan sabtu lepas adalah hari yang sangat bz bagiku dan suami..Hanya Tuhan saja yang tahu betapa penatnya kami.
Bermula dari pagi aku pergi belajar kereta sampai pukul 12 t/hari..balik je rumah terus ke rumah aku untuk tengok cina2 tu pasang grill dan juga tolong hubby dan abang ipar ratakan tanah untuk tanam rumput..tunggu punya tunggu sampaila petang..penatnye bukan kepalang lagi..Nasib mak dan abah aku mai..hilangla jugak penat tengok depa..
Hari sabtu seperti biasa pergi belajar kereta 2 jam lagi..aduhh sangat malas tahu..nex wik pun ad lagi 4 jam..haisshhh blala mau habis ni..malas da aku nk jumpa cikgu2 yg ajar yg garang2 tu..huhhh...
balik je p rumah aku lagi tengok depa pasang lampu..walaupun TNB tak masukkan lagi api tapi kami pasang siap2 supaya tak banyak keje di kemudian hari..
Contoh rumput karpet yang ditanam..tapi aku nak tanam rumput filipina je..murah dan senang nak jaga..heee...:)
Dis week pun sibuk jugak..hari khamis ni proses mengecat bilik..bilik je..nk buat 1 rumah x mampu...heee...lepas tu nk berkebun untuk memulakan proses menanam rumput dan pokok2 hiasan yang dibeli..dah ada idea nk design taman aku mcm mane..tak tahula jadi ke x..hehe..
okla tunggu aku tangkap gambar rumah dan proses hiasan dalaman dan luaran nanti ek..:)

1 comment:

Ali ridha said...

rumput karpet nampak lebih kemas lagi.