Wednesday, May 18, 2011

ALHAMDULILLAH..AKHIRNYE..

Assalamualaikum..di saat ini aku masih menunggu kepulangan hubbyku yang pergi main badminton tak hengat isterinya sudah mengantok..adoii..cepatla bang balik..da ngantok ni..Sebenarnye aku takut nak masuk tidur sorang2..hahaha..kantoi suda..
Petang tadikan odw nak balik rumah hubby aku dapat satu kol..sambil drive kereta hubby aku tengok nombor yang naik..eh EPIC VALLEYla..wahh..aku da teruja da ni..then hubby aku pun cakap..Akhirya penantianku dan hubby selama setahun setengah akan menjadi kenyataan.Hari Selasa ni aku dan hubby dapat kunci rumah.Rumah kami hasil titik peluh kami.Syukur Alhamdulillah.Walaupun bukanla banglo tapi aku bersyukur sangat.Impian aku dan hubby untuk tinggal dirumah sendiri bakal menjadi kenyataan hari selasa ni.
Majlis penyerahan kunci akan dibuat di tapak rumah masing jam 3.30 petang.Tapi sedih sikit sebab time tu aku rasa aku masih di Pulau Langkawi sebab aku kena hadiri kursus induksi.Hari selasa tu hari terakhir.Mintak2la sempat aku nak rasa hepi ni..:) Masa ni rumah kami masih dalam pembinaan.Jarak rumah kami dengan rumah sewa sekarang x la jauh sangat.lebih kurang 1 km je.So nanti nak pindah senangla.Tak payah dua tiga kali berangkut.Sekali angkut je da habis.Lagipun barang kat rumah sewa ni tak banyak.Bawak sikit2 sebelum boleh duduk sepenuhnya.Air dan api lambat juga tu.So bila da ade semua nk kena basuh dulu,baca yassin,cat,sapu2,masuk barang..wahh bahagianye..suke..suke..suke..:) Barang2 rumah semua da siap beli..Cuma kain langsir sliding door je belum buat sebab aku tak pandai nak ukur..hahaa...nantila da masuk baru ukur segala.Duit lagi tu..athoii..Yang lain2 semua da beli dan tunggu untuk kol je kedai2 tu suruh hantar..emm..Alhamdulillah dan syukur sekali lagi..

6 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

yihhhuu!! enjoy2 kat rumah baruu! :)

ayucinta said...

YIHHUUU..TQ2..:)

aiman rashidd said...

enjoy kat rumah baru tu !!! have a nice day :)

su su said...

alhamdulillah....syok deco2 umah nie

:.syUe.: said...

alhamdulillah,,rezeki bertambah :)

ayucinta said...

Alhamdulillah..:)