Thursday, March 10, 2011

KERJA OFIS VS BISNES ONLINE.

Assalamualaikum..Seperti biasa pagi ni sangat sejuk dan terasa malas nak mandi.Dan pergila aku keje tanpa madi..huhh bohong je..mestila mandi gila x mandi.

Dulu aku pernah ambik keputusan nak resign je dari keje gomen.Almaklumla masa tu aku berjauhan dengan hubby.Dari aku habiskan duit berulang alik every week aku pun ambik keputusan tanpa memikir panjang nak resign.Hubby dan semua yang tahu bising2 kat aku.Depa suruh aku sabaq.Tapi aku tak sabaq.Aku buat surat letak jawatan.Tunggu nak print out je.Tapi x tergerak nak tekan ok.Selain aku nak resign sebab jauh dengan hubby aku nak resign sebab aku rasa tak syiok sangat keje di bahagian tu.Semua staf kat situ macam tak suka kat aku.Almaklumla aku asyik bagitau nak mintak posting balik kedah.So semua da rs bosan kot.tup2 bila aku dapat keje kat kedah rasa tak mo pulak resign sebab kat sini best.Bila duk saja2 aku baru aku tahu yang keje opis ni dapat menjamin masa depan.yerla ada pencen,boleh bawak keluar KWSP dan banyak lgila.So bile da pencen nanti da menjamin masa depan.

Berbalik pada bisnes online aku hanya buat part time saja.Alhamdulillah dengan rezeki yang diberikan olehNYA.Permulaan bisnes aku hanya 3 orang yang beli dan kini Alhamdulillah walaupun tak banyak macam onlineshop yang lain bolehla aku menyimpan sedikit.Bagi aku bisnes online lebih mencabar dari keje opis.Yerla keje opis habis je pukul 5 da berebut2 nak balik.berbaris depan punch kad.lepas ketuk kad boleh keluar.Balik boleh relax2.Tapi bisnes online ni kena ada kekuatan fizikal dan mental.Dulu aku pernah jugak nak stop bisnes ni.Sebab musabab di laman sosial yang membuatkan aku lemah dan mengalirkan air mata.Masa tu hanya Tuhan saja yang tahu.Nasibla hubby ada.Diala penguat semangat aku.Selain kena tangkap gambar tudung yang banyak kena buat promosi.Pernah aku duk depan lappy dari pukul 8 pagi sampai 12 mlm.ADela rehat2 tp time tu memang aku kyusuk nak promote.Macam2 yang aku buat.Tapi masih tak de respon.Dan kini sedikit sebanyak aku da tahu macam mana nak promote dan tarik hati customer.

Kepada korang dan customer yang disayangi aku mintak maaf ek kalau aku terpos barang lambat dan sebagainya.Tpi kadang2 posmen yang lambat.huk3..Customer tanya bila aku bagi track no x de dalam sistem.Lambat betul depa update.Sabaq je la.Kepada yang aku tak sempat nak reply sms mintak maaf banyak2.Kadang2 sekali sms masuk 10-20 sms.So ada yg cakap aku tak reply kdg2 aku pun terlupa nak reply.sorriii..Kadang2 kredit habis..hehe..Yang emel aku lambat reply pun aku mintak maaf sebab emel masuk kadang2 1 hari 20 emel macam tu..(sikit je)..Dan yang paling penting kalau aku lambat reply disiang hari aku bekerja.Itu je.So maafkan aku ek.

Dan dengan ini aku nak umumkan aku nak buat GIVEAWAY UNTUK KORANG.nak tak?Ada 2 kategori.KATEGORI BLOGGER DAN KATEGORI FACEBOOK.Macam mana??tunggu entry berikutnya..

21 comments:

Cute Mommy said...

suke2...nak giveaway blogger...hehehehe

ayucinta said...

Cute Mommy : tunggu entry berikutnye ek..:)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

besh2,,!! nak join GA blogger punyaa!! Rugi orw kalo dah keje gomen pastu nak berhenti...jangka masa panjang tuhh..


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

REDMINIBEE said...

will join ur giveway..;D
come and join my contest plak...;D
REDMINIBEE CONTEST

NICETEAMRO said...

Dapatkan Sistem Andaforex Secara Percuma Khas Untuk Semua Forex Trader Tidak Kira Sama Ada Newbie Mahupun Amatur Dalam Menjana Pendapatan Forex Yang Berkekalan Dan Berterusan.
Pelbagai Tool Dan Bimbingan Secara Online Termasuklah Panduan Secara Ebook Diberikan Secara Percuma Kepada Yang Berminat.
Layari http://andaforex.blogspot.com

nesh79 said...

Assalamualaikum wbr dan Salam Sejahtera,

Jom sertai kami sbg Agen Topup Prepaid sekiranya anda berminat untuk menjana pendapatan melalui jualan topup.

Cuba anda bayangkan, pada masa kini, topup prepaid merupakan suatu kepentingan dalam kehidupan rakyat Malaysia, hamper keseluruhan tempat pengguna topup prepaid berada dan jika anda menjadikan topup prepaid ini sebagai perniagaan, ia pasti amat menguntungkan anda. Dan apa yang pasti setiap hari bilangan pengguna topup prepaid semakin bertambah!

Jadi, rebutlah peluang ini... Jom jana pendapatan lumayan bersama kami. Saya CUKUP YAKIN anda mampu menjana pendapatan sekitar RM3000 - RM6000 sebulan!! PASTI JIMAT! PASTI UNTUNG! Pendaftaran serendah RM10!

Sila layari MyTopup2You untuk keterangan lanjut. Pelbagai pakej menarik menanti anda..

Ikhlas,
Narul Erwan Shah Hasan,
Admin
MyTopup2You

Anonymous said...

as'kum........ni pluang biz online...even skali klik da dapat rm1...(selagi promosi blangsung) register free....
xda hal....kita cuba n tgk hasil nya....klik link d bawah n make sure isikan nama n email anda...segala butiran ada
didalam inbox or spam email anda....selamat mencuba......(klu da buka tu page, korg refresh jak trus n select stay on this page
the scrool p bawah...isi nama n email...tu jak)

http://www.hyperfanpage.com/hop.php?ref=waniey ATAU

http://tinyurl.com/7vpj9b6

www.mobiletopup2u.net said...

Mantap..Jom join Bisnes top up prepaid dengan kami
Top up prepaid | Top up online

www.mobiletopup2u.net said...

Mantap..Jom join Bisnes top up prepaid dengan kami
Top up prepaid | Top up online

Alvin said...

Wahh..blog ne betul-betul mantap...mcm mana saya nak follow blog ne..?boleh hantar cara ne ke email saya...alvinjoss@yahoo.com...please..


http://www.slimberryxtreme.com/index.php?referid=alvinjoss

ferdausdahlan said...

Satu Revolusi dalam cara berbisnes, mampu menjana income pasif sehingga usd2047.00 sebulan walaupun tak pandai MENAJA !!! http://ferdausdahlan.STIFORPTour.com/?SOURCE=ABC

ferdausdahlan said...

Satu Revolusi dalam cara berbisnes, mampu menjana income pasif sehingga usd2047.00 sebulan walaupun tak pandai MENAJA !!! http://ferdausdahlan.STIFORPTour.com/?SOURCE=ABC

Anonymous said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.50/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Anonymous said...

Rahsia Menjana Wang Melalui Internet
tanpa perlu membeli e-book
tanpa modal
http://masyuksentiasa.blogspot.com

Siti Khadijah & Ahmad Azlin said...

Salam meriahnya blog dia.

Rul said...

nice blog!

nak jana pendapatan dengan bisnes online layari http://teratakbiz.com/30/mulakan-bisnes-online-anda/

NA SAYANG said...

RM100,000 Menanti Anda...
http://bit.ly/TjWaMv

Anonymous said...

jom click http://moneydrop2u.blogspot.com

KHai said...

Info yang menarik... Bagi anda yang ingin mengetahui rahsia menjana wang online sehingga RM30,000 sebulan mengunakan teknik "membership site" dengan hanya menjana pendapatan pasif dan automatik dari Internet, anda bolehlah KLik Sini

Anonymous said...

the most authentic pirate costumes for men, browse from an online [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html[/url] the look in the eye of moms or dads when they realize that they [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]tory burch outle[/url] carry your pumpkin by the stem. If it does break off, use [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]christian louboutin outlet[/url] for beginners. Besides the fact that this game is dealt with a
more vitamins and minerals inside the liquid. Easy Pick up Since [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]Ralph Lauren Outlet[/url] his commitment to helping others build positive habits and live [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html[/url] up to me one day and tell me how his dad faced going to jail over [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]tory burch outle[/url] or templates, of images that you could get on the internet. If
SEO, hire on online marketing firm. Cant set up a computer network? [url=http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html]http://www.journalonline.co.uk/ralph-lauren-outlet.html[/url] Number Four: Homeschool with excellence. If you do those four [url=http://www.journalonline.co.uk/christian-louboutin-outlet.html]christian louboutin outlet[/url] as greasy, hairy sea-faring criminals who pillage and murder [url=http://www.journalonline.co.uk/tory-burch-outlet.html]tory burch outle[/url] have The Aladdin Factor to thank for it. It is something that

Anonymous said...

wah.. terbaik..

kalau rasa2 nk tambah income tahun 2015 ni sambil2 online kat facebook tu boleh cuba ni.. jgn malu2.. ;)

http://www.ashadee.net/go/51037/epalhijau