Friday, February 25, 2011

KENA MAKAN NI TIAP2 HARI.

Assalamualaikum.. Pagi ni dengan penuh semangat ayu bangun dan kejut hubby.Jeng2..dari hari rabu lagi ayu da discuss dengan hubby nak pergi klinik pakar puteri.So bile da cuti hari ni ayu pun pergi dan jumpa doktor.Actually tak sakit demam ape pun.Tapi seperti yang korang sedia maklum ayu dan hubby teringin sangat baby.Da nak masuk 2 tahun da perkahwinan kami.Mungkin masih belum ada rezeki dari ALLAH S.W.T tapi kami berdua tak pernah putus asa dan terus mencuba.Berubat kampung dah pergi.Tapi masalah pulak jadi.Bahan yang nak direbus untuk diminum tidak cukup.Yela kan..sekarang ni susah sikit nak cari jantung pisang tanduk.Ada yang kata pisang tanduk tak de jantung.Gimana?? Then bile pegi ofis member2 ofis suruh pergi je klinik pakar puteri.Ayu pun plan nak pergi ditambah pulak dengar sorang kakak kat ofis ni 4 tahun x de anak lepas tu bila pergi je pakar puteri ambik darah segala,ulang alik hospital kakak tu pun dapat baby.Lagila semangat ayu nak pergi.
Berdebar jugak nak jumpak doktor ni.Nasibla doktor ni lembut je..Aku pun cerita segalanya kat doktor dan buat scan aku pun diberi ubat bagi period jalan dengan elok.Dan yang paling penting dan mencabar ayu sekarang ni kan ayu kena turunkan berat badan sebanyak 14kg..waduhhh sungguh banyak tu..Bagaimana dan macam mana ni?Nafsu makanku sungguh kuat.Takkan nak makan epal hijau hari2..Pernahla makan epal hijau 3 hari berat aku turun 4 kg..tapi disebabkan nafsu makan yang kuat berat naik kembali..Ubat ni la ayu kena makan.Setiap hari sehingga habis.
Ape fungsi kertas bulat pink tu?Actually yang pink tu adelah hari yang kite kena mula makan dan bila habis satu pusingan makan period akan datang.Macam ayu mula hari ni Jumaat dan last hari Khamis.
Ada jugak budak ni...CAKKKK.. Comel takkk??Ni la anak ayu..eh2..anak saudara hubby..Dari kecik tau ayu pergi tengok die.Dari die baby tapak kaki besar ibu jari sampai sekarang dan 7 bulan.Comel sanggattt...
IKLAN : Dapatkan SHAWLS BEADS BAYTI di SHAWLSAYUCINTA.

13 comments:

Anonymous said...

saye pun makan pil tu kak.. untuk normalkan haid kite kan.. kne amik skurangnye 3 kitaran..jgn tggl 1 hari pun nnt rugi.. n sy mkn ubt ni pun kne trunkan brt tp sy plak mkn naik mngkin ubt ni cpt lapar kot..hehe good luck kak

Anonymous said...

saye pun makan pil tu kak.. untuk normalkan haid kite kan.. kne amik skurangnye 3 kitaran..jgn tggl 1 hari pun nnt rugi.. n sy mkn ubt ni pun kne trunkan brt tp sy plak mkn naik mngkin ubt ni cpt lapar kot..hehe good luck kak

ayucinta said...

alamak..naik berat ke??hehe..mcm mne nk trunkan brt ni...awk da cukup 3 kitaran ke??

sufie_purplepink said...

akak~ jom kite berjoging. g senamerobik.g gym. ^^

ayucinta said...

sufie : jom2...kite buat gymnastic sekali...:)

kawaii blossom said...

saia pn pnh mam ubt 2 gak..erm..lame gak lah amik ubt 2..wish u luck :)

Dda Ly said...

insyaAllah, nanti ade la rezeki utk ayu n hubby..:) jgn putus asa k..

meh jemput ke rumah...
~my latest entry~

Anonymous said...

salam..kak ayu, saya tgk bnyk koleksi tudung akak cantik2 la..boleh saya tau kt mana boleh d beli dengan hrga yg murah n cantik? ~ illa~

Anonymous said...

boleh kongsi procedure yang doc buat masa treatment dan juga kos nye tak?
terima kasih.

ayucinta said...

KAWAII : bape lama kawaii makan ubat ni??

ayucinta said...

Dda : tq dear..Insyaallah

ayucinta said...

Cik ANON 1 : boleh singgah cuci ata dekat blog akk ek..hehehe..

http://shawlsayucinta.blogspot.com

ayucinta said...

Cik ANON 2: ayu x buat ape2 lagi..just pergi klinik pakar n story kat die pasal kite.Then die scan rahim dan perut kite dan nampakla kat situ ada lemak.So die suruh kite diet.Dan bile cakap period kite x elok so die bagila ubat jalan period dan kena makan setiap hari hingga habis.