Tuesday, February 22, 2011

BOOTH SHAWLSAYUCINTA DI UUM.

Salam allz..wah da pukul 10.30 malam..ok..actually gambar2 dibawah ni gambar biase2 je..saje aku nak upload..First time aku buka booth ni..So aku xcited giler.Semua perasaan ade.Lagi 2 hari nak buka booth tido tak lena,makan tak lalu..kalao seminggu mau kurus aku macam ni.Booth ni aku buka sempena hari konvokesyen di UUM.Aku pun tak plan nak buka booth dalam masa terdekat ni sbb booth ni aku apply last year bulan 11 tak silap aku.Tapi disebabkan banjir besar masa tu konvo di UUM dibatalkan.So konvo yang baru lepas ni adalah konvo ganti.Pihak UUM kol aku pun da last minute.Kalut juga aku n hubby.Hari Jumaat aku,hubby,mak n adik2ku p tengok tapa.Nak tahu juga besar mane.boleh tahan besar.Barang aku pun tak banyak untuk muatkan 1 khemah ni.Then aku balik dan malam tu pegi balik UUM sebab nak hantar meja dan siap2kan shawls.Boleh tahan jugak jauhnye UUM dengan rumahku.Lebih kurang 1 jam setengah.Pas tu bile da siap2 pukul 12 balik.Esok pukul 4 pagi da bangun sebab nak siap2kan booth.Yerla takkan nak tinggal barang macam tu je.So pepagi buta aku,hubby n 2 orang adikku siapkan booth.Aduh penatnye hanya tuhan yang tahu.Dan Alhamdulillah mendapat sambutan jugak.Ramai jugak yang beli shawls dan inner.Sukeee...aku suruh hubbyku simpan je duit berniaga tu sebab aku sayang nak guna.YErla bukan senang tau nak berniaga macam ni.Kalau tanya aku lebih baik bisnes online.Tapi semua ini aku ambik sebagai satu pengalaman berharga.Dan kalau ade lagi konvo2 di IPTA dan IPTS berdekatan Insyaallah aku akan pergi.So kepada korang yang sudi nak jemput aku untuk buka booth dan sebagainya contactla aku.hehhee...
Dorang ni dari Pattani Thailang.Borong inner awning habis..TQ...
Si gemoks dan adik2nya.
Pilih inner tu kak..
Si gemoks dan bannernye..
Pagi2 buta susun barang.. Balik je terus lena..Ops aku cuti tau..hik3...

3 comments:

EvisuKyme said...

bestnye....mesti sewa tapak pun dah mahal ye....xpe..balik modal ye tak?nmpk best la...bila la sy nk singgah kat umah sis kat alor star tu....tingin nk tgk stok tudung sis...meriah sungguh

ayucinta said...

evi..mai le..akk sntiasa ade..tp klo evi btul2 nk mai nnti akk pndah rumh evi dtg ye..skrg rumah semak samun dgn tudung..hehehe...tidur pun ats tudung...

nadiemsharmz said...

akak mai uum eks..sy dak uum tp tak sempat nk g terjah booth2..huhu..nx time mai lagi nooo...=)