Saturday, January 15, 2011

TIADA HUKUM KHUSUS BERSANGGUL TINGGI.YEKE?

Semalam masa aku p rumah mak aku belek2 paper harian metro tup2 aku nampak satu statement yang menarik juga bagi aku.TIADA HUKUM KHUSUS BERSANGGUL TINGGI.Menurut apa yang tertulis tidak salah kalau kita yang berambut panjang untuk bersanggul tinggi yang penting kita menutup aurat kerana Allah S.W.T telah mewajibkan semua wanita menutup aurat untuk menjaga kecantikannya.So kepada anda diluarsana ingat tak salah tau untuk bersanggul tinggi. Kredit to KOSMO - Shawls yang dipakai oleh model tersebut dari ShawlsAYUCINTA. IKLAN : JIKA ANDA INGINKAN INNER SANGGUL BOLEH HUBUNGI AYU.TAPI HANYA UNTUK YANG INGIN MEMBELI BORONG SAHAJA.TQ.

10 comments:

NOOR FATIN said...

kalau bab macam ni, yang penting hati. kalau niat nak berlagak dengan snggul mmg berdosa. kalau dah mmg rambut pjg, kna simpul2, nk wat cm na. yang pnting niat dalam hati tu mcm ne.. huhu

zOeY zAu YaH said...

selalu dgr yg negatif saja kan..kata tak boleh la,haram la..upanya boleh lak..good info k.ayu =)

ayucinta said...

NOOR FATIN : BETOL TU..JANJI JAGA AURAT DAN HATI.INSYAALLAH KITA AKAN DIPELIHARA.

ayucinta said...

ZOEY : WELCOME DEAR..
NEGATIF KAN LAGI BANYAK DARI POSITIF.

AiDa AzRyN said...

fuh nasib baik bukan hukum haram.. :)
akak,aida nk minta kebenaran nk post link entry ni kat facebook aida.. sbb ni onfo penting bg aida.. hope akak izinkan..

Arifah said...

Kalau rambut memang panjang tu, oklah, dah nak buat macam mana kan? tapi, kalau yang sengaja tambah sanggul palsu tu? dah tak baik la kan?

Anonymous said...

kak ayu nk tanya kalu nk beli inner utk sanggul dan inner cotton..mcm mn harga nya yee....
wanie

Maizatul Akma said...

kalau dah rambut tu panjang takde hal kot nak sanggul tinggi tp kalau yang sengaja tambah tak tahu la pulak hukumnya. tp kengkadang sanggul kalau tinggi sangat macam hudus la pulak hehehe~

Anonymous said...

Salam, sekadar ingin berkongsi info.

http://saifulislam.com/?p=8510

Wslm

missnoperfect said...

Rasulullah SAW pernah bersabda, yg perempuan bertudung tapi bersanggul tinggi dilaknat.. salah satu sebabnya tunjukkan bentuk rambut yg tak sepatutnya ditunjuk kat bukan muhrim.. lagipun, saya tak nampak kat mana cantiknya bersanggul tinggi ni.. Macam Rasulullah SAW pernah bersabda, yg sanggul tinggi ni macam bonggol unta je..

Maaf, sekadar berkongsi pendapat..