Sunday, January 16, 2011

HANA TAJIMA STYLE : TUTORIAL 2.

Assalamualaikum.. Seperti yang aku janjikan aku nak buat entry cara2 memakai shawls Hana Tajima.So malam ni aku update ek.Tapi macam tak sama sangat
Step 1 : Pakai inner @ anak tudung yang bersesuaian dengan anda. Step 2 : Seperti biasa pakai shawls dengan sebelah panjang dan sebelah pendek.
Step 3&4 : Pinkan di bahagian tepi shawls.Lebih elok dan kemas gunakan jarum.Jarakkan sedikit bila anda hendak pink ditepi.Baik-baik cucuk ek.
Step 5 : Setelah anda siap pin dibahagian tepi,letakkan shawls yang pendek tadi ke belakang seperti dalam gambar. Step 6 : Bahagian yang panjang tadi sebelum anda lilit ke belakang anda perlulah twist seperti dalam gambar.Kemudian anda bolehla lilit ke belakang dan tarik ke depan.ops!jangan lilit atas kepala ek.lilit je kat leher.
Step 7 :Bila da tarik tadi jadilah macam gambar di atas.Actually da siap da.Cumaaa...jom tengok di bawah.
Eh ni gambar Hana ni..Bawah lagi..
Step 8 : Untuk lebih kemas anda bolehla pinkan dibawah seperti dalam gambar.Kemas2kan sikit bahagian bawah tu.
Step 9 : Da Siapppp..Senangkannn..hehhee..
Yeayyyy...haaa kepada korang yang nak inner ke shawls ke macam di atas bolehla klik ShawlsAYUCINTA ek.Selamat Mencuba.