Thursday, January 6, 2011

AKHIRNYA >> IMPIAN AKU DAN HUBBYKU TERCAPAI.ALHAMDULILLAH.

ASSALAMUALAIKUM.. Pertama sekali aku nak ucapkan Syukur Alhamdulillah di atas rezeki yang diberikan olehNYA.Tiada apa yang lebih gembira bila aku dapat melihat dengan mataku rumahku yang hampir 90% siap ni.Sekarang ni aku menyewa lagi.Sebenarnya beli da lama aku idamkan untuk beli rumah.Tapi masa tu tak kawen lagi dan hanya menjadi satu angan2 saja.Dan aku tak mau rumah besar sangat dan kecik sangat.Cukupla memadai dengan apa yang diberi.Kalau besar pun sunyi kalau kecik pulak nanti orang datang x de tempat tido..So ambik rumah yang sedang2 pun bolehla..Akhirnya impianku tercapai juga. Untuk pengetahuan korang satu hari tu aku ajak hubby aku p tengok pameran rumah dan pemaju2 yang buat rumah ni.Nak tahu cara dan prosesnye saja.Tup2 tak sangka pula bila aku sampai je dekat Syarikat Pemaju Epic Valley ada kosong dan kosong tu pulak dekat dengan rumah yang kami menyewa sekarang ni.Kawasan tu pulak kawasan Bumiputera so bebas dari Kaum Asing..Mestila suka.Tapi ada 3 je lagi kosong.1 depan loji,1 lagi besar dan mahal sikit dan 1 lagi kecik sikit pada yang besar tu..Eh ape aku ckp ni..hehehe..Finally aku pilih yang no.3 tu..Tambah duit sikit.Sebelah dengan taman permainan.Then die pun story mory dekat aku n hubby dan kami pun bayar deposit RM500.Sekarang ni tunggu loan kami lulus atau tak je.Dalam sebulan lebih jugakla tunggu loan tu lulus ke tak.Takut juga.Kalau tak lulus kat mana la lagi kami nak cari rumah.Almaklumla rumah sekarang ni mahal.Tak padan dengan gaji yang kami ada.tup2 pihak bank kol cakap loan bank kami lulus..Fuhhh..alhamdulillah..syukur sangat2..Time tu aku n hubby ada kat kl..Esok petang tu jugak balik sebab nak p bank n sain apa yang patut.Lawyerla,pemajula..macam2 lagi..tapi rasa mudah sangat beli dekat pemaju ni.Hasil titik lelah kami berdua selama ni kami pun keluarkan KWSP untuk bayar duit lawyer dan segalanya.Haaa..itula untung keje ada KWSP..Kalau beli rumah boleh bawak keluar duit KWSP tu.Hari2 kami lalu dan tengok kawasan rumah tu.Tak sabar rasanya nak duduk.Rasanya tahun ni juga boleh duduk dan mintakla sebelum puasa.Bolehla berpuasa di rumah sendiri.
Taddd nila rumah aku dan hubbyku..90% siapkan..:)
Cehwahhh bergaya depan rumah.
Hijau kuning tanahku Negeri kedah negeriku..
Aku n Wawa..Abaikan aku yang tak cantik tu ye.Ni area ruang tamu.Duk fikir ni nak letak ape ek?nak buh warna ape ek? Ish gambaq toilet pun ambik..hehe..ni toilet dekat dapur..Kecik je..
Ni dalam bilik utama.Ada toilet dan tak la besar sangat.
Toilet lagi..Suka betoi dengan toilet..Yang tepi tu bilik no.3.
Ni ruang tepi rumah.Boleh keluar kot dapur..Duk Fikir jugak ni..nak letak rumpur ke nak simenkan je.Boleh berkebun ni.Tapi sure pokok mati..
Pandangan hadapan rumah.
Masa ni rumah baru dalam pembinaan..Tak dapat bayang lagi macam mana..
Sekian cerita pasal rumah..hehhee..

8 comments:

athirah said...

besar gak rumah ni.... cantik.. brapa bilik ni? hurmmm.. bestnya la dh boleh bli umah sndr... huhuhuh..

Shawl's@ayucinta said...

biasa je..
3 bilik..Alhamdulillah..:)
Beli tau tak rugi..

Fxysche Nas said...

Alhamdulillah.moge rezeki akak semakin melimpah ruah ;)

Shawl's@ayucinta said...

FN : INSYAALLAH...DOA2KAN AKK DPT BABY PULAK EK..

Ummi AmnaAmzar said...

TAHNIAH...selamat berpindah ke rumah baru nnt ye!!

Shawl's@ayucinta said...

TQ UMMI..TAK TAHU BILE..hehhee...INSYAALLAH tahun ni..

Hidayah said...

mmg seronok bile beli rumah ni...saya dulu pun tiap2 hari nak g tgk umah hehehe..

ayucinta said...

Hidayah : sekarang da duduk ek??Tak sabar kan..:)