Tuesday, September 7, 2010

TV3 Minta Maaf Isu Iklan Raya Kontroversi

Salam semua..Aduhh rasa lapar pulak..aishh kamu ni ayu kan ke bulan puasa..EMmm ye tak ye jugakkan..tak baik mcm tu..tapi aku rasa macam tak raya je..Walaupun raya hanya tinggal lagi 3 hari je..Rasa macam tak meriah..Maybe sebab aku da tua dan berkahwin so tak rasala macam zaman kanak-kanak ribena dulu.. Kat tv pun tengok tak macam tahun-tahun lepas..slow je..baik rancangan tv,drama dan iklan.Iklan yang ada pun merapu..Haaa nilah yang aku nak story ni pasal iklan TV3 yang jadi isu hangat sekarang ni.Hangit da kot..hehehe..Ada ke patut iklan HARI RAYA AIDILFITRI di direct oleh kaum lain..Ape lagi kaum lain tunggu masa je la nak jatuhkan kite.Banyak lagi director yang cerdik pandai kreatif orang islam kat negara kita ni..Kenapalah ambik dari kaum lain..Dah tu kalau nak tunjuk 1 malaysia sekalipun fikirlah sensetiviti rakyat malaysia ni.Jangan sampai menghina agama sendiri.Aku pun pelik macam mana iklan ni dapat lepas dari tapisan tv3 sendiri.Tak silap aku CEO yang dihormati tu tahu pasal agama islam ni.Selalu hantar staf dia pergi menunaikan umrahla,hajila..tapi takkan bab sensitiviti macam ni pun tak tau..Budak-budak kecik tengok pun mesti diaorang tahu..Ehhh Santa Clause..Takkanlah yang besar2 macam ni tak nampak santa clause kot..OOhhh..ape nak jadila zaman sekarang ni..Terlalu taksub sangat..oklah aku pun malas nak story bab ni lagi..Dan TV3 pun dah mintak maaf dan dah tarik balik iklan tersebut dari disiarkan.Semoga menjadi pengajaran kepada TV3 ye. Di bawah ni gambar antara persamaan Iklan tersebut dan Santa Clause.
Anak panah menunjukkan Seorang lelaki tua membawa kanak-kanak naik ke atas awan.
Gambar atas menunjukkan Santa Clause Membawa binatang-binatangnya naik ke atas awan.
Bunga teratai yang dikaitkan dengan agama budha.

TV3 meminta maaf Isu Iklan Raya yang menjadi kontroversi

Inilah iklan raya yang telah menjadi hangat dan kontroversi Hari Raya 2010

p/s : patutlah x nampak dah iklan ni di tv3..

2 comments:

diLL said...

mmg xleyh terima betolkan.. huhuhu

Shawl's@ayucinta said...

aakan..pandai tapi entahla dorang ni..