Thursday, September 30, 2010

Jamuan Raya..:)

Salam semua..actually jamuan raya di aku opis aku ni da buat 4 ari yang lepas iaitu pada hari ahad 26.09.2010..tapi hari ni aku baru rajin nak upload gambar..ekekek..almaklumlah aku ni kan rajinn..
Best sangat hari tu..Macam yang korang semua tahu (ececeh macam la semua org ambik tahu pasal aku) aku keje di PPD Pendang.masuk bulan 10 ni baru 6 bulan aku keje..baru je kan..tapi rase macam da lama keje disini..Sebabnya kemesraan di PPD ni lain dari aku duk kl dulu..cikgu2 n staff disini semuanya ok..tak sombong pun..Tak macam aku duk kl..masa aku duk kl dulu macam biasa aku cakapla loghat aku...loghat kedah..malas la aku nak cakap e..e..tapi bila aku cakap dgn seseorang dlm opis kt kl tu dia cakap..*** duk sini x ckp kedah sebab takut anak2 tk faham..so kenala cakap kl..eh2..padahal dia tu orang kedah...x de kemaluan langsung..lupa asal usul..emm...aku buat tak tahhu je..suka hati akula nak cakap kedah ke..tamil ke..kelantan ke..betul x??hipokrit..meluat aku...(susah aku nak benci kt orang ni)..
dekat sini best..dari awal aku masuk sampaila sekarang semuanya berjalan dengan lancar..aku suka..
Okla..jom layan gambara dibawah...:)
Ann..ann ni member kelas aku masa dekat SMKSB..tak sangka aku keje dengan dia la..
Sebelah aku lagi sorang ni kak ibah..Kak ibah ni masa aku mula2 masuk dulu segan juga aku kat dia sebab aku nampak kak ibah ni macam serius je..Now ok sangat Wif cikgu nadia,cikgu shaari n us.razak.. lagi dengan kak ana n kak ibah..
Kak ibah posing diajar oleh aku..ekekke...
Staff2 PPD PENDANG yang sentiasa ayu..lalalla...
Kak fiza..kak ana..maz..n kak ibah..
Semua pink..aku je lari tema..hahha..
Nasib baik ada geng baju warna sama..aku n cikgu nadia yang sentiasa vouge..
Abaikan badan aku yang gemuk itu..
Dengan kak fiza,kak ana,cikgu nadia n fara..staff paling muda termasuk aku..haha..perasanl mung ni..
Gambaq tak ready..MAAF!
Kak Ruhana.Pakar kewangan PPD.
Hello..Hello..
Kakitngan wanita PPD PENDANG.
Aku dan ann..
Ok.jumpa lagi next entry..:)

Tuesday, September 21, 2010

PETUA ANAK KEMBAR.

Salam semua..today macam mane??sihat??aku kurang sihatla..senak perut..makan banyak sangat..mcm ni la jadinye..huk3..sampai sejuk kaki2.. Mesti ramai yang teringin nak anakkan??termasukla diriku ni..sape yang pernah bace entry aku yg lepas2 tahulah aku suke story bab anak ni..Dan kalau dapat anak kembar lagi bestkan..sorang satu dukung..emm x dapat aku bayangkan betapa bestnya aku kalau dapat anak kembar..Tapi macam mane ek??ha aku pun dengan rajinnye berjalan2 ke forum yang best then aku terjumpa satu soalan dari seorang hamba allah yang bertanya bagaimana nak dapatkan anak kembar..Ramai jugak yg bagi jawapan..dan disebalik banyak jawapan yang dibagi aku tertarik dengan satu jawapan dari seseorang yang mempunyai pengalaman mendapat anak kembar.. So die pun bagi lah petua dan aku nak kongsikan dengan korang disini... 1.Lakukan lebih banyak solat hajat dan sunat dhuha (dimurahkan rezeki sebab anak juga rezeki) 2.Amalkan doa nabi zakaria setiap kali solat dan diurut diperut bagi isteri. 3.Amalkan petua meningkatkan kesuburan seperti makan taugeh,makan vitamin e,pil tradisional. 4.Dapatkan rawatan alternatif seperti kaedah homeopati atau urutan dari bidan yang pandai. 5.Usaha mendapatkan zuriat ini perlulah dibuat bersama-sama (suami isteri) jgn sebelah pihak sahaja. itulah tip yang ayu dapat..ok jugakla kan..tapi semua ni rezeki dari Allah s.w.t..

Ehh kembar jugak ke yang ni??cuba teka...

Tuesday, September 14, 2010

SAYA TIDAK TIPU...

Salam semua..semalam dan hari ni aku rasa sedih sangat.Kenapa aku harus diperburukkan?apa salahku pada kalian semua.Aku rasa aku da buat yang terbaik untuk anda semua.aku da bagi harga yang tersangat murah.aku da pos dgn secepat yg boleh walaupun kadang2 lambat sampai.aku sedaya upaya buat bersama hubby tanpa mengambil kisah letih aku balik dari keje.Apa salah aku?? Aku mengaku wahai sekalian semua..aku mengaku yang aku tidak sempurna blogshop lain.aku hanya blog biase yg mencari rezeki sedaya yang mampu..Aku tidak akan sesekali menipu korang2 semua..Cuma kadang2 tu ada barnag yang sampai lambat,tak sampai langsung,x de baki,silap barang dan sebagainye.Tapi aku rasa bukan aku sorang je mengalami nasib yang sama.Cuma mungkin aku yg tidak bernasib baik.Nama aku disebut di dalam Fan Page KAMI BENCI ON9 SHOP YG TIPU DAN MAKAN DUIT HARAM di Facebook.Apalah salah aku sehingga aku dimalukan sebegitu rupa.Aku bukannya takut dengan post itu cuma aku rasa macam tak adil la aku dikatakan seperti itu di tempat yang semua orang boleh baca.Facebook ni satu dunia boleh tengok.Kesianla dekat aku..Blog aku x popular macam orang lain..yang masuk seminit beratus2 orang.blog aku dalam sejam kDg2 hanya 3,4 org je tengok.Bagila peluang dekat aku.Kalau da post mcm tu pasti orang da tak percaya kat aku lagi..Kenapa perlu post benda2 yg mcm ni dkt link tersebut.Sebelum nk buat sesuatu cek dulu..sms,emel atau fun terus dekt aku apa yang tak puas hati..Aku boleh refund balik ataupun pulangkan baki balik.. Aku dapat tau post ni pun baru semalam.Sedangkan post ni da dekat 2 minggu.Patutla sjk akhir2 ni mcm x jalan je bisnes aku.Rupa2nya ada udang disebalik batu kenapa bisnes aku x jalan.Kalau tak dlm sehari adala dlm 10 or 20 parcel yg aku kena packing.Tp sebelum raya aritu aku nak dapat 1 oder pun susah.Aku pun pelik.. Aku rindu masa aku duk KL..Aku rindu customer2 aku yang dulu..aku rindu segalanya..Aku tak sangka semua ini jadi padaku..Kini aku da give up dalam bisnes on9..Adakah aku akan stop?Entahlaa..tunggu dan tengok je la..Aku pun da tak tahu nak kata macam mana lagi.. Untuk pengetahuan semua..Aku jual tidakla mahal mana..Aku ambik untung rm2,3 ringgit je..Tapi kenapa nak kata aku tipu..??Aku sanggup jual murah sebab aku tak sampai hati nak jual mahal dekat customer2..Cukupla dengan untung yang sedikit itu..janji customer aku dapat dan pakai apa yang diinginkan.. Pasal pos tak sampai dan lambat terima barang tu disini aku nak bagitahu sekarang ni aku tak tahu kenapa pos laju dan express lambat.Bukan aku sorang yang alami nasib ni..Blogshop lain pun sama.Jadi bila barang x sampai dlm masa 4 hari mulalah marah2 dan cakap aku x pos dan tipu..Masalahnya aku da pos.Lagi satu dalam tahun ni jugak aku nak buat pos yang ambik dekat rumah tu.Senang cikit.Tak payah pergi pos opis..Da jumpa org atas dorang ckp aku takboleh buat sebab aku x de kedai.Dorang takut jadi mcam sorg penjual tu yang berhutang dengan pihak pos dan lari tak bayar bayaran pos tu.So terpaksalah aku pergi pejabat pos.Tapi kadang2 kalau nak p pejabat pos stiap hari pun x mampu jugak.Aku dan suami aku keja..So aku ambik keputusan nak pos 2 hari sekali..senang..da kumpul banyak2 pos..tapi x la berminggu.hanya sehari dan 2 hari je lewat after bank in..Tapi tak pernah lagi aku tak pos barang orang.Cuma lambat dan cepat je.Selagi tak pos aku akan rasa x lengkap bisnes ni.Aku jadi takut..So bile da pos aku rasa lega sangat.Hope korang semua faham.. Pasal yang x dapat baki tu aku pun kadang2 x perasan yang aku da letak baki ke x dalam sampul korang..So kpd yang tak dpt baki bagitau ek..ayu mintak maaf dengan kesulitan ini. Kepada pembeli jugak aku pun da berdiam diri selama ni..aku malas nk kepoh2..tapi bile aku diam orang semakin pijak kepala aku..aku malas nak gaduh..Aku pernah dapat maki hamun dari customer..aku diamm..aku pernah dpt sms ckp barng x sampai..aku bank in balik duit tu.Sedangkan aku tahu barang tu da sampai dan ble cek pun da sampai..tapi disebabkan aku baik hati sangat aku bgi balik duit tu..Ada barang sampai tp ckp x sampai sms2 aku ckp da lama oder barang x sampai..aku cek trck nmber die da delivery..aku msg ckp da delivery trus x msg aku..ade tu yang ckp da bank in aku pos barang..bile da pos esok tu ckp sori baru bank in..eh smlm sms da bank in..Aku pun x cek terus pos..Salah aku jugak..okla at least bank in jugak.Ada tu yang x bank in langsung barang dapat..Ada tu yang oder bukn main bnyk tapi last minute cancele oder.kita pun spare la kat die x jual kat orang lain.last2 x jadi..Ade tu barang dapat sms/emel cakap koyakla apela..tp sebelum aku pos aku cek x de pun yang koyak rabak..Adoiii...tapi x pe demi customer aku x kisah..aku diamkan diri ku ni yang memang pendiam..Tup2..dibelakangku ini yang terjadi.. Okla..aku pun da malas nak fikir masalah ni..Tapi aku rasa dimalukan sedemikian rupa.Sebab tu la aku menegakkan kebenaran bahawa aku tidak menipu dan Shawls@AYUCINTA tidak menipu.kepada yang belumm dapat barang dan sebagainya sms je kat aku.jangan kata belakang.aku ada hati dan perasaan..aku ada suami dan keluarga.berfikirla dulu sebelum membuat keputusan.. p/s: tengh fikir nak teruskan ke tak bis 0n9 ni..pening2.. ni blogshop aku..http://shawlsayucinta.blogspot.com Aku mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki andai kata aku banyak melakukan kesalahan kepada customer2 sekalian..Maafkan aku...

Saturday, September 11, 2010

SyiokNya AidilFitri 2010.

Salam aidilfitiri kepada anda semua..haii macam mane dengan raya korang..Alhamdulillah..aku rasa tahun ni paling best setelah bergelar isteri.Mood raya setiap hari muncul di dalam diri walaupun baju raya da habis.Almaklumlah baju aku kan hanya 2 pasang je.Dan raya tahun ni jugak paling banyak gambar kot..ekeeke..Pantang pergi beraya ade je gambar yang di ambil..di bawah ni hanya raya pertama dan kedua je..raya ketiga tak dapat lagi gambar dari photographer..hik3..So jomla layan gambar2 di bawah ni..Hanya gambar menceritakan segalanya.
Ayam berkokok dipagi hari
Tandanya syawal menjelma kembali
Berbaju biru di pagi aidilfitri
Kami berdua nak ucapkan salam aidilfitri
Hari Khamis balik awal
Nak balik ke x nak
Hanya kami berdua di pagi syawal
Tiada gelak ketawa anak-anak
Diri ini letih dan rasa loya
Sebab makan roti sekaya Saya sayang dia
Dia sayang saya
Dalam rumah banyak nyamuk Budak ini sudah gemok
Adoii da pnt buat pantun so aku story mori je la ye..ekekeke..
Ni on d way balik dari kubur arwah tok wan.tapi odw ke kubur lagi ni.Kubur arwah nenek dan atuk belah emak pulak..Yang belakang tu adik kesayanganku..
Yeayyy dapat duit raya.Tahun ni adik aku dapat banyak pulak duit raya.TQ uncle unty yg bagii..
Antara juadah di rumah atok belah abah aku.aku x makan sangat sebab sebelum keluar rumah tadi aku da makan nasi..
Adik-adikku..alia dan fariha..Sedap sungguh dorang makan..
Mak n abahku kyusuk makan..
Candid makan.Ni kat rumah mak sedara aku..
Nyum3..sedap tau biskut makcik aku buat..
Budak demuk denan anak sedara sepupu dan adiknye..aida dan alia..
Inilah budak demuk.lepas raya ni x timbang lagi..puasa turun sekilo..rasa lepas raya ni naik 2 kilo kot..adeeiiii..
Hubby dengan adik iparnya..alia..
Lepas je beraya kat rumah belah mak aku kami pun balik.Pergi rumah mertua..Lepas beraya aku pun keluar pergi jalan2 dengan hubby n member2 seperti biasa wawa dan taufik.Bukan pergi beraya pun.Sebenarnya member kita org sorang lagi tengah buat photoshoot gambar keluarga sempena raya dekat studio dia.So dengan berbesar hati dia menjemput kami jadi tetamu jemputan..Ikut sukala nak tangkap gambar macam mane pun.Jadi ape lagi.Kami yang gila kamera ni pantang nampak kamera le..Bestt sangat..Kalo ada customer kami stopla tangkap gambar..Hanya gambar2 terpilih je aku upload walaupun banyak lagi..ekekeke..
Dengan wawa..tengok tu..pantang nmpak kamera.Ada je posing kami nak buat.Dahla sedondon kami berempat..
Cover kasut wawa..Alamak da tangkap le..
Kami berempat berwarna biru..Next year warna ape pulak??
Macam datok n datin tak??
Saling bermaafan di pagi aidilfitri..
Haa ni hari kedua hari raya..
Aku tak pegi mane sebab nak siapkan hidangan untuk kazen2ku datang rumah..
Ini anak2 kazenku.da besar2 dorang ni.Tak masuk anak aku lagi..Kebanyakan kazen aku dan anak2 sedara sepupu aku ni perempuan.
Tengok tu sorang je laki..ekeke..
Gambar makan x de pulak aku tangkap.Actually aku nak buat bihun singapore je.Tapi mak aku kol ckp nasi yang buat berniaga pgi tadi lebih banyak.Masih elok so mak aku suruh masak lauk je la..aku pun masak ayam masak madu dan buat sambal tumis udang.Then bihun da beli aku goreng bihun but bihun singapore..Alhamdulillah semuanya licin.Mak aku mai last dpt makan sikit je bihun tu.Kesian mak..
Adik Alia dan anak menakan sepupunya..
Ok..sekian da tamat cerita raya pertama dan kedua.Raya ketiga??Tunggu aku upload gambar esok ye..lagi meriahhhh...