Saturday, August 28, 2010

RUMAHKU..SYURGAKU..

Salam semua..jom nyanyi lagu raya nak tak??mood raya da tibe ni..sana sini kedengaran lagu raya..aku pun tak terkecuali nak pasang lagu raya kat office..hari ni dah 18 hari kite berpuasa.nampaknya aku tak tinggal lagi ni..insyaallah aku dapat berpuasa habis tahun ni sebab aku tak ade tanda2 bendera merah bulan ni..tak tahula kenapa...
Berbalik kepada tajuk..ha gambar di bawah ni adelah gambaran atau model rumah aku yang bakal siap tidak lama lagi.sekarang ni rumah ni dalam pembinaannya dan 60% da siap.da keliling di pasang tembok...kalau nak tahu rumah aku ni dekat dengan rumah sewa aku sekarang so boleh dikatakan setiap hari aku dan hubby lalu tengok2 rumah ni..hehhee..besttt...rumah aku ni dijangka siap bulan 10 tahun ni.tapi maybe aku dan hubby boleh duduk dalam tengah tahun depan.tak sabar rasenye nak duduk rumah sendiri hasil titik peluh kami berdua..alhamdulillah dengan rezeki dan nikmat yang diberikan olehnya.
Haaa...dalam masa rumah tengah nak siap ni aku duk berangan suda..hik3..tema rumah aku dan konsep rumah aku nanti..rumah sendiri nanti barulah bestkan nak hias ke ape ke..nak letak itu letak ini..beli itu beli ini..barulah semangat sikit..nak tahu konsep ape..tunggguuuu...nanti bile semua da selesai aku akan update..aku nak decorate sendiri rumah aku.tak payah panggil eric..hehehe..
Sekarang ni tinggal dekat rumah sewa sangatlah terhad..Inipun tuan rumah nak ambik balik rumah die lepas raya nanti sebab anak die nak duduk sini lepas diaorang kawen..adoiii kat mana la aku dengan hubby nak tinggal ni.dah la barang pun banyak ni..nak berangkat berangkut lagi..adoiii..sabar je la..Inilah masalah bile kite sewa rumah kan..bila rumah sendiri tak payah susah2 nak pindah..so hubby kenala cari rumah secepat mungkin..
Rumahku Syurgaku..Kini impian aku dan hubby bakal tercapai..Thank You Allah..
Walaupun rumah ni kecil aje tapi aku bersyukur dengan apa yang diberi olehNYA..
emm da berangan da nak letak ape kat kawasan berumput tu..

Yang kat atas tu belah kiri tu la bakal rumah aku.tengah buat.

Yang kat bawah belah kanan tu rumah contoh yang da siap.Tapi tak boleh nak masuk tengok lagi.

No comments: