Thursday, August 5, 2010

Kencing Tikus di Kedah.

Salam semua..weeee...2,3 arini rajin betul ayu update blog..dlm sehari boleh 2 or 3 post..eleh baru 2,3 post..org 5,10 post x kate ape..ahakz..maybe nak menghappykan diri aku yang tengah sedih ni..ohh..ingatkan putus cinta sakit..ni lagi sakit..adoiii..ingatkan cuti 2 hari ni bolehla nak p mandi air terjun kat mane2 kat kedah ni ..tup2..dapat tahu air terjun kat kedah ni pun kena kencing tikus..oh..takot..nasib baik x p lagi..kat bawah ni keratan dari KOSMO online. ALOR SETAR - Seorang kakitangan Jabatan Kesihatan Pulau Pinang mati manakala empat yang lain disahkan positif bakteria LEPTOPIROSIS atau air kencing tikus di negeri ini. Pengarah Kesihatan Kedah, Dr. Marzhuki Md. Isa berkata,mangsa yang berumur 30-an dikatakan terkena bakteria itu selepas berkelah di Lata Bayu, Baling dekat sini bersama dua lagi rakannya baru-baru ini. Katanya dua rakan mangsa yang positif bakteria terbabit kini dirawat di Hospital Bukit Mertajam Pulau Pinang. "Dua lagi yang turut dijangkiti ialah pengunjung yang berkelah di Taman Rekreasi Puncak Janing, Kuala Nerang dekat sini dan mereka sedang dirawat di Hospital Kuala Nerang." katanya ketika ditemui semalam. Ohh..semuanya di Kedah..nampaknya kena p Carnival Sungai Petani la nak mandi..Taman Tema yang macam BUkit Merah tu..hik3..

7 comments:

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Takutnya nak mandi sungai. Bahaya tu. +__________+

ayucinta said...

tula..takotkan skrg..mcm2 penyakit..huhuhu..

DrSam said...

yang peliknya, selama ni tikus kat situ tak pernah kencing pula kat dalam air tu ...

armouris said...

info tentang kencing tikus di SIHAT SELALU - Kencing Tikus (Leptospirosis)

Cik Wanie said...

makanya dah x bolelah nak pegi mandi kat ayaQ terjun kan,
hurm,
takutlah kalau dgr kes2 cmm nie,
hurm...

Shawl's@ayucinta said...

tula..ayaq terjunla best sbb free..hehhee..

Along^Nurul said...

x best pun mndi kt sunway crnival sungai petani...lbih baik p bukit merah :)