Wednesday, April 7, 2010

ALHAMDULILLAH..

Contoh rumah aje. Salam.. Alhamdulillah..petang tadi balik2 opis hubby aku bagitahu bank CIMB kol kate loan rumah aku da approve...Alhamdulillah..inilah impian bakal menjadi kenyataan..aku dan hubby hepi sangat.sebenarnye ini bank yang kedua.sebelum ni BANK ISLAM...tp x lulus sebab katanye aku ade loan kereta..aku dgn hubby ku da kecewa masa tu..dengn CIMB borang tu aku cuma sain je..malas da nak mengharap..bila difikir balik bukan senang nak buat loan rumah..kalau sorang2 x lepas ni..aku berkongsi dgn hubbyku supaya loan umah ni lulus..alhamdulillah..berkat doa yang x putus2 akhirnya berjaya jugak..Rumah yang bakal menjadi milik aku ni dekat dgn umah sewa aku sekarang..umah semi-d...dekat kedah..insyaallah dijangka siap 2012..maknanye lagik 2 tahunla aku kena menyewa sebelum aku dapat duduk umah sendiri..mulai saat ini mulala aku berangan2 nak beli tu beli ni..sabar ayu...borang pun x sain lagi..hahha... satu da berjaya kini tinggal lagi dua perkara lagi..iaitu posting ke kedah dan nak baby...insyaallah aku akan berusaha untuk kedua2 perkara tersebut... Itula berita gembira aku... sekali lagi ALHAMDULILLAH...

Monday, April 5, 2010

Ape???

Salam sume..amboi2 tajuk kat atas tu..hahhaa.. ape??saya masih x pregnant lagi..???huhuhu..sedeynye..
masuk arini da 10 bulan aku menjadi isteri kepada en.suamiku..tapi tanda2 untuk mendapat baby masih belum ada..macam mane ni ek??aku teringin sangat nak baby...syiok aku dengar member2 aku yang pregnant,yang da ade baby,yang tengah sarat nak melahirkan baby..tapi aku..hanya Tuhan saje yang tahu betapa naluri ibu semakin kuat didalam hatiku..
ramai yang cakap aku duk jauh dari hubby..jumpa seminggu sekali je..emm maybe btol kot..6.6 ni genapla usia perkahwinan ku 1 tahun.aku ingat kalau masih x ade ape2 jugak aku nk pergi jumpa doktor pakar sakit puan..x pun aku nk try minum BIODEX.org kate BIODEX tu ok..
Tapi aku tahu mungkin Allah masih belum memberi rezeki padakku lagi..mungkin kerana aku duk jauh dari en.suamiku..jika dia beri aku sekarang maybe aku x mampu lakukan seorang diri disini.Tapi aku tdak pernah lupakan DIA dan sentiasa berdoa moga Allah memberikan rezeki kepadaku dalam masa terdekat ini.