Thursday, August 27, 2009

Diari seorang isteri pertama kali sambut puasa..

Salam semua.. SELAMAT mENAYAMBUt bUlan Ramadhan dan Kemerdekaan..:) Korang puasa x?? Sebenarnye tahun ni aku teruja sangat sebab first time sambut puasa dengan suamiku..haritu dari KL aku bergerak balik ke Kedah..sampai pukul 2 pagi terus sahur sebab esok tu hari pertama puasa.. Dahla puasa kat rumah baru..besnye.. So hari pertama puasa aku dengan hubby aku peri TESCO..dah teruja sangat so banyakla barang yang dibeli..penuh satu troli..semua org usha pelik je..yela masuk umah baru semua x de lagi..so belila ape yang patut..pastu balik dari TESCO kami singgah umah mak aku jap..pegi hantar barang dapur kat mak aku..pastu balik singgah umah mak mertua aku..almaklumlah masing2 dekat je..pas hantar terus balik umah aku..kul 3 ptg hubby aku pegi keje sebab die keje shif ptg..dari kul 3 sampai kul 11 mlm..so tinggal la aku dengan adikku.. pukul 4 ptg aku mulela nk masak..almaklumla bukannye pakar..so nk masak tu kenala ambik masa yang lama..ari pertama puasa aku masak ayam masak cili.. x tahula sedap ke x..hehhee..aku suruh adik kecik aku tu rase..die kate sdp..okla..pastu aku masak sayur tauge..hehehe.. bile tibe waktu berbuka tu aku xcited sangat..nak tau sedap ke x..emmm ade rasa...okla dari tawar.hubby aku pun puji kate sedap..adik aku pun same..wah truja aku.. hari kedua puasa aku pergi alor setar hantar shawls yang org nak ambik..balik pun da lewat..so singgah Bazar Ramadhan kat umah aku..aku mengidam nak makan ayam percik..so belila ayam percik,lepat pisang dan telur masak lemak..balik rumah masak nasi je..tupun nasib baik sempat..odw nak balik jalan jem gile...yela awl puasa semuanye gian nak pergi bazar ramdhan.. Hari ketiga puasa aku masih ade kat kedah sebab aku ambik cuti rehat..so hari tu aku masak kari ayam..hubbyku yang rajin tolong aku pesiang ikan..basuh ikan..rajinnye die..hehehe..alhamdulilllah sedap jugak kari aku tu walaupun terlebih rempah dan santan..hehehe.. malam pukul 11.30 aku pergi shahab perdana..seperti biase nak berpisah sementara dengan hubbyku..aku terpaksa balik KL semual untuk bekerja..minggu ni aku balik lagi..lega jugak sebab ari isnin ni cuti MERDEKA..lame lagi aku kat kampung... Itula diari aku yang teruja pertama kali menyambut bulan puasa sebagai ISTERI...:)

Monday, August 10, 2009

Kursus Making Model Kat Ilham Resort,PD..mcm2 Cerita..nak tahu..Jom Bace..

Salam semua.. korang sume sihat ke?? sebenarnye da lama nak update blog ni tapi terasa malas la sangat dirini.. ape nak jadi ni ayu..emmm.. Firstly aku nak cerita pasal aku p kusus Model Making kat Port Dickson.. Aku dan yang lain bertolak ke PD pukul 11.30 pagi di depan Menara Tima..opis aku la tu..so sampai kat sana dalam pukul 1.30 tngahari..dekat je..da lama rasanya aku x ke PD..last pegi masa konvo kat sana tahun 2006 lepas...tapi aku tengok PD tetap mcm tu..x berubah pun.. Bile da sampai kami pun cek in la biliik..kami dapat sorang satu rumah..dalam rumah tu ada 3 bilik..so dalam setiap bilik kena duduk 2 orang..so aku duduk dengan Kak Noor..Masa malam pertama x ade lagi kejadian yang tidak diingini.Untuk kursus ni aku satu kumpulan dengan Saniah,Abg Sudin,Asri dan Abg Din..Kami pun mula buat model sampaila ke pukul 3pagi macam tu.. Hari kedua aku bangun mandi...aku da yakin sangat pintu tu aku kunci..tapi dalam duk tengah mandi tu tibe2 pintu terbuka..terkejut aku..dengan badan yang basah aku pun jerit panggil kak noor..aku jenguk kat pintu emm x de sape pun..aku cepat2 lap dan keluar..pas tu aku panggil kak noor..aku tanya kak noor ada buka pintu toilet x..kak noor kate x sbb die duk iron baju kat bilik sebelah..emmm sape yang buka pintu ek... lepas tu bile malam kami kena ke dewan untuk sambung buat model yang x abes lagi...tuk pengetahuan semua dewan yang aku duduk ni depan pantai yang luas..siang memang cantik..tapi malam jadi seram.. dalam duk buat model tu saniah ajak aku pegi toilet..aku pn pegi toilet dan basuh tangan..kire lama jugakla kami dalam toilet tu..duk bergosip..pastu saniah kate die nak masuk toilet..belum sempat dia masuk toilet tibe2 salah satu toilet dalam tu kuncinye berbunyi 3 kali..macam org nk buka kunci toilet tu..aku pandang saniah,saniah pandang aku..ape lagi kami lari pecut 1000m..masuk dalam dewan semua orang tengok kammi..muke kami masing2 pucat..dorang tanye nape..saniah da nak nangis..huhuhuhu..pastu pukul 3.30 pagi kami balik nak tido punyala takot..huhuhuhu.. macam2 peristiwa yang terjadi di situ..ade yang nampak pompuan rambut panjang pakai baju putih dekat sliding doorla,tv terbuka sendirila..memang menyeramkan.. ohhh aku x kan pegi lagi tempat tu..cukupla sekali...