Wednesday, June 24, 2009

Tiket Bas Owh Tiket Bas

Salam sume...
Halluuuu...
Entry ni saje aku post..nk tunjuk kat korang tiket bas aku balik kedah dari kl..hehehe..
ni baru nk dekat sebulan aku berulang alik setiap minggu..belom setahun..kalo setahun boleh buat koleksi simpanan dalam kotak ajaib ku..hik3..
minggu ni aku balik lagi..dan setiap minggu aku tak tahula sampai bila aku akan berulang alik macam ni..letihhh...
tapi sebagai isteri aku tetap balik untuk berjumpa dengan suamiku..:)
emm...kepada kawan-kawan yang aku sayang..
jangan lupe untuk klik blog aku ye..

Tuesday, June 23, 2009

Blog Baru Ayucinta..http://shawlsayucinta.blogspot.com

Salam sume..
Halluuu..
Dekat sini ayu nak war-warkan blog ayu yang terbaru iaitu http://shawlsayucinta.blogspot.com
blog ni ayu buat khusus untuk mereka yang ingin membeli selendang atau tudung secara ONLINE dengan harga yang berpatutan..tapi blog ni masih 'under construction'..mybe insyaallah nexweek blog ni akan beroperasi..
kepada kawan-kawan bloggerku yang ingin membeli selendang atau tudung bolehla
klik link kat bawah ek...:)

sekadar hiasan

Monday, June 22, 2009

Ngantuknye..Dari Kedah ke KL Sampai Pukul 4.30 Pagi..

Salam Sume..
Halluuuuuuuuuu...
Aduhh..aku mengantuk sangat..
semalam dari Alor Setar aku bergerak ke KL pukul 11.30 malam..
semalam sebelum aku bertolak aku bergaduh dgn husband aku..huhuhu..
sedihnyeeeeeee....:(
tapi pagi ni die kol aku tanya da sampai ke belum..
aku sampai pukul 4.30 pagi tadi..lepas tu aku tunggu trai pukul 6 pagi n trus mai opis..adeiii...letih + ngantuk..
sampai bile la aku nak berulang alik macam ni..:(((
aku nak tukar balik kedah.....tulunnnn...

Thursday, June 18, 2009

Puisi Cinta Untuk Suami Tersayang..

Aku Rindu Pada Suamiku..

Salam sume..
Halluuuu..
Disaat aku menaip post ni aku tengah sedey..
aku rindukan suamiku yang jauh di Kedah..
"abang adakah kau juga merinduiku.."
baru dua minggu menjadi pasangan suami isteri aku dan dia terpaksa berpisah..
semua disebabkan kerja..aku yang kerja di KL terpaksa berkorban meninggalkan suamiku di kedah..sedey sangat..inai masih merah dijari..tapi aku belum lagi merasai kehidupan seperti pasangan suami isteri yang lain..
hari tu aku pergi JJ Maluri dengan kawan ku..aku ternampak satu pasangan yang inai masih merah dijari..membeli barang2 rumah..mesti baru kawen..aku sedey..air mata ku hampir gugur..aku teringatkan suamiku..aku inginkan keadaan macam tu..pergi beli barang rumah dengan suamiku..jalan bersama..tapi apakan daya..hanya hujung minggu saje aku dapat berjumpa dengannya..setiap malam aku menangis..namun setiap malam dan hari aku berdoa supaya aku dapat ditukar balik ke kedah..
semalam aku da pergi berjumpa dengan pegawai yang berkenaan..die suruh aku buat surat untuk posting..dengan semangat aku buat..tapi aku tak hantar lagi surat tu..
kini hanya sms dan telefon yang menjadi penghubung antara aku dan suamiku..
"abang ayu teringin nak kejut abang pagi2..nk sembahyang dengan abg..nak masak tuk abg..tapi apakan daya ayu abang..hanya tuhan yang tahu perasaan ayu sekarang"..
sometimes aku mcm nak berhenti keje tp bile pk balik bukan senang nak dapat keje..emm..esok aku nak balik kedah..dan setiap hujung minggu aku akan balik kedah..kalau suamiku datang sini pn kami nak duk di mane..sebabnya disini aku menyewa bersama kawan-kawanku..huhuhuhu..
ohhhh.......
YA ALLAH..KUATKANLAH SEMANGAT AKU UNTUK MENERIMA DAN MENEMPUH SEGALA DUGAAN YANG KAU BERIKAN INI..AMIN"

Monday, June 8, 2009

Pic Akad Nikahku..6.6.09 (Di masjid)

Sesi Ijab Dan Kabul Alhamdulillah..selesai akhirnye..
Bacaan Taklik Dari SuamiBacaan Taklik dari Suamiku
Acara Membatalkan Air Sembahyang
Ciuman dariku
Ciuman pertama kali dari suami tercinta

Pic Akad Nikahku..6.6.09

Salam sume.. emm hari yang dinantikan olehku telah pn menjelma..tanggal 6.6.09 aku telah selamat diijabkabulkan dengan suami tercinta..alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..pada jam 5.05 minit ptg aku sah menjadi isterinya dengan 2 kali lafaz..aminn...aku harap aku dan suamiku dapat mengharungi cabaran sebagai suami isteri dan bahagia dunia dan akhirat.. walaupun hanya majlis akad nikah tapi kenduri nye mcm kenduri kawen..tak sangka ramai yang datang..time kasih kepada para tetamu..dan teristimewa kepada ibu dan abahku yang bertungkus lumus dalam majlis ini..tanpa kalian berdua mungkin majlis ini tidak akan sempurna..kepada sume mak sedara dan kazen2ku timekasih diucapkan kerana datang menolong dihari bahagiaku.. kini aku amat bahagia dan gembira dengan suami tercinta..tapi semalam aku dan bergerak balik ke KL..dan arini aku da keje..tinggalla suamiku di Kedah..semalam mada dia hantar aku kat terminal bas aku nangis..sedih nak tinggalkan dia..:(
ciuman kasih untuk suamiku hadiah istimewa dariku untuknya
Posing..
Putih Itu Suci

Thursday, June 4, 2009

Selamat Pengantin Baru Untuk Aku..

salam sume..
pejam celik pejam celik kini tibala saat yang dinantikan..
tanggal 6.6.2009 ni aku akan disatukan dengan tunang tersayang..
kejap je kan..takut,hepi sume ade..
aku harap aku dan tunangku dapat membina mahligai yang bahagia dunia dan akhirat..
kejap je lagi aku akan bertolak balik kekedah..
esok aku da cuti..
so esok la time tuk aku buat segala persiapan
sebelum menjelmanya hari bahagia..
aku harap kawan2 bloger dapat mendoakan kebahagianku
bersama bakal suami tercinta..