Tuesday, March 31, 2009

Sakit Gigi..aduhh

salam sume.. halluluuu.. malam ni malam sedey aku.. aku tengah sakit gigi ni... grrrrrrrrrr...Tulun..tulun.. sakit gigi x leh taip panjang-panjang... huhuhuhu...

Sunday, March 29, 2009

2 Months and 6 Days Before Im Maried..

(bilik dan pelamiku lebih kurang macam nila..sama tapi x serupa..)
Salam sume.. halluuuuuuuuu... emm..pejam celik pejam celik.. tinggal lagi 2 bulan aku akan bergelar isteri.. wah..satu cabaran yang amat berat selepas 24 tahun aku dijaga oleh kedua ibubapaku.. tak lama lagi aku akan dijaga oleh bakal suamiku..insyaallah.. tentang persiapan aku..alhamdulillah sumenye berjalan dengan lancar.. semua persiapan 75%.. kini tinggal nk siapkan je..sumenye da beli.. aku lebih suke buat persiapan awal dari kelam kabut diakhir nanti... betul tak?? pelamin dan bilik aku akan buat sendiri.. tp aku duk pk ni sempat ke siap.. sebabnye aku dapat suti sehari je sebelum akad nikah.. aduhhh.. aku baru keje jadi x leh lagi nak mintak cuti awal..huhuhu.. kesian kat mak aku.. almaklumla aku ni anak sulong... tp x pela aku akan cuba sedaya upaya ku tuk buat yang terbaik.. doakan aku yer.. walaupun aku nampak macam excited tp aku tetap sedih s ebab terpaksa tinggalkan keluragaku yang menjagaku dari kecil untuk hidup berdikari bersama bakal suamiku..:( tp naseb baik dekat je umah aku dengan umah kami nanti.. okla.. pada sume kawan-kawan blogerku..nanti insyaallah aku jemput yer... sape yang boley datang tu datangla... aku akad 4.6.2009..kenduri umah aku 6.6.2009 dan umah bakal suamiku 7.6.2009.. okla aku stop dule ek.. byeeeeeeee....

Saturday, March 28, 2009

Terima Kasih LEESA FORMULA

Salam sume.. halluuu.. sebenarnye aku nak dedikasikan ucapan Terima Kasih ni pade produk LEESA FORMULA... Sebabnye aku rase sekarang ni muka aku da kurang banyak... syoknye..hehehe...ramai yang puji...:) termasukla tunang aku... tapi aku x bagila ckp banyak sangat pasal muke aku ni...muke aku ni sensitif sikit...puji-puji esok nek balik... perasanla pulak.. aku baru je pakai x sampai sebulan.. tapi da nampak kesannya.. terima kasih ek...aku harap bile aku kawen bulan 6 ni semakin elokla..hik3... jomla guna produk LEESA FORMULA... (promotela pulak)

INILAH PEMINJAM DUIT AKU..

salam sume... halluuuuuuuuu.. kalo korang nak tahu tulah peminjam duit aku.. actually aku bukan nk malukan die tp bile aku msg pn da x dpt.. maksudnye da tukar nombor terpaksala aku buat cara macam ni.. walopun x banyak yang die pnjam tp bolehla tuk aku buat hantaran perkahwinanku.. kepada yang berkenaan..aku harap ko bayarla hutang ko ye.. aku da bosanla dengar ko ckp x dpt gaji lagi..ko kate ko player bola.. yang bulan2 bayar broadband boley plak.. nape ko tukar no??ko takut aku duk msg mintak ke??

Friday, March 27, 2009

OIAM..Korang Pilih Sape??

Salam sumee.. halluuuu.. sbnrnye saje nk tanye korang.. dalam OIAM ni korang suke sape?? korang temgok x OIAM..ke Korang temgok AF je.. sbnrnye aku ni bukanla peminat sngat program mcm ni tp saje suke2.. kalo dalam ni aku sukela tengok care TOMOK.. walopun kena komen mcm2 dari Paul n Syafinaz tp Tomok tetap mcm biase je.. n mlm ni die menang imuniti..so selamatla tuk penyingkiran nex wik.. hik3... okla...smpai cni dulu...
Peserta OIAM...

Sunday, March 15, 2009

Rindu Kat Korang..korang rindu aku x??:)

Salam sumeee..
halluuuuuu..
actually aku rindula kat korang..korang rindu aku x?
da lame x update blog ni..
sekarang ni aku bz ckitla..
x sempat nk update blog..
pegi keje balik da letih...
ari cuti je aku leh update n blog walking kat blog korang...
korang sume sihat ke??
ape cite korang..
hepi ke x hepi..
life aku sekarang bertambah hepi..
ape x nye..
tinggal 80 hari je lagi..hehehe..
skrg ni musim kenduri..aku gi umah kenduri je aku belek abes..
yela x lama lagi giliran aku..
so aku tengokla ape yg patut..
x sbr lak rasenye....:)
(eee gatalnye aku ni..kan..kan..kan..hik3)
********************************
dari bab keje skrg aku da boleh ikot satu persatu..
almaklumla bdk barukan..
so keje pn baru..
tp staf kat ctu sume baik2 dgn aku..
kirenye aku leh masukla dgn dorg..
emm tentang persiapan kenduri aku..
masih 70% lagi..
banyak perkara lagi yang belum aku settle...
insyaallah masuk bulan 4 ni aku nk settlle sume..
da berat kepala ni duk pk..
macam2..:)
okla...aku st0p cni dulu..
nanti cuti aku update lagi ek..
luv u alll...mmmuuahhhh..

Friday, March 13, 2009

Akhirnye Leesa Formula Milikku...

sALAM SUmeee..
hAlluuuuuuu..
korang ape kbr arini??
sihat ke??
aku kan pernah tertanye2 korang produk ape nk pakai sbb da bermcm2 produk aku cube x juge ilang jerawat dan resedung kat muke aku ni..
lastly smlm aku pegi shopping complex n aku beli set Leesa Formula..aku nk try sbb ramai org ckp bagus..
dalam set tu die ade 5 benda..
'Herbal Face Soap' = bES sABUNNye..x BanYAk bUIh=
'Face Treatment Powder' = McM BedaK sEjuk = 'Corong Bekam Asap' = 1st tIme BUat sENDri = takut gAk aPI TU jaTUH ATas MUka =
'Bio-Health Noseclear'
'Tablet Resdung'
Set yANg saya beli sumenye RM170.00 tp dpt diskaun tinggal RM160.00..
aPE2 PuN KIte TENGokla keberkesananya...tUngguuuuuuuuu :)

Tuesday, March 10, 2009

Setelah 2 bulan bergelar Tunang

Salam sumeeeeeee....
halluuuuuu.
Eleh bAru 2 bulan..
msti korang cakap mcm tukan..
hehehe..arini 10/03/2009 genaplah 2 bulan aku menjadi tunangan orang..
walopun baru tp aku rasa sungguh bermakna..
kerana bukannye selalu kite akan rasai alam pertunangan..
tuk pengetahuan sume sepanjang 2 bulan aku menjalani hidup sbg tunangan orang Alhamdulillah..
aku dapat laluinye dgn baik..sbb ramai org kate time bertunang ni la
banyak masalah akan berlaku..
tapi setakat ni alhamdulillah..segala masalah aku dapat selesaikan
dgn baik bersama tunangku..
mcm yang pernah aku ceritakan...
aku cukup susah nk bergaduh dgn tunangku..
hinggakan aku terpaksa mencari gaduh dgnnye..kalo baik ari2 pn x best gak..:)
tp die teramatlah baik bagiku kerana die x pernah nak ambik hatike...nk makan hatike..
syukurla aku dipertemukan dengannye..
dan sekarang tinggal lagi 86 hari kami nk menjadi suami isteri..
semoga sepanjang perjalanan tuk menjadi suami isteri tidak ade perkara
yang x baik terjadi..
aku sentiasa berdoa semoga aku dijodohkan dengan tunangku..
aminnn....
*********************************************
Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu Aku perlu
Hati kamu terukir namaku
Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidupDisayangi… Biar nyata
Aku setia Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benciKu tetap di sisi
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup….
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu
Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup Disayangi… Aku perlu Aku rindu

Monday, March 9, 2009

Nokia5300 Ku rOSak kerana...

Salam sume...
halluuuu..
sEDey2..sedey ya amat dasyat...
semalam aku bebai dgn tunang aku...kami gaduh2 manje..
almaklumla aku ni very d sencitive n manje..ahakz..
so msg pnye msg (msg gaduhla time tu)
tunang aku ni style die bile gaudh die x suke layan sngat aku ni..
dia biar je aku msg..mcm2 aku msg die x rply..
sbnrnye aku gaduh dgn die sbbnye aku nk cari gaduh..
sepanjang kami bertunang dan berkawn walopun kejap..
uhhh..memang susah nk gaduh..aku x tau nape..
ari2 baik pn x syok gak..
so smlm aku cari psl..
aku nk buat die skit hati..last2 aku yang sakit hati..
tension2 punye tension ku pn memulakan gerakan tangan ku yang lembut membaling hensetku yang aku syg...ohhh baling pn atas tilam je..hehehe..nk baling atas lantai aku masih berfikiran waras...aku ingatkan baling atas tilam yang lembut x de masalah..
sekali plurpp die terpadam..
memori kad aku tercabut..
cermin kamera tercabut..ohhh tidak..
aku pn on balik..mule2 on tu die x kuar ape..
aku pn berkate dalam hati abesla fun aku..
pastu aku buka bateri n aku on balik..jeng3..seb bek kuar balik..tapi..aduh..memori kad aku trus hilang..aku open je kt memori kad die suh masuk password..sgale mak nenek password da aku masukkan..tp error..ohhh tidakkk...sume pix n lagu best2 duk dlm tu..pix time aku btunang pn duk dalam tu..
aku pn msg tunang aku..
aku : abang..tipun rosak..boleh msg je..huhuhu..
tunang : nape? (die x marah langsung walopun sblum tu aku msg die mcm2)
aku : ayu baling tipun td geram kat abg..
tunang : ha bagusla mcm tu...len kali kalo marh baling sume yang ada..
aku: huhuhu..
so pengajarannye jgnla baling benda kesayangan ketika anda bergaduh...hahahhaa...

Saturday, March 7, 2009

Teringin Baby..Ahakz..

Salam sume...
Halluuuuuuuu...
amboi..tengok tajuk kat ats ni msto korang cakap aku gatalkan..
hik3..apepn x pe..sbnrnye aku ni minat sangat dengan budak2...xpecially baby..tengokla kat bawah ni...comeykan??geramnyeee aku...nk cubit2 pp tu...
'alolo...comeynye' 'terkejut ke dik'
'ohhhh..hensemnye pakwe tu'
'comey x??'
'umi..umi.'
'senyummmm'
'mcm anak patung x'
'biru mata hitamku..tngok burung'
'merah x saya'
'emm baju mane nk pakai ni??'
'wekkk'
'haiiii'
''adik tido dulu yer'

88 Days Before Im Married..

SalaM sumeeeeee....
halluuuuuuuu.....
**************************
wahhh..takut dengar tajuk kat atas tu...sungguh cepat masa berlalu..
ari tu bilang lagi 122 ari..arini da tinggal 88 ari da..
x sampai 3 bulan je lagi aku akan menamatkan zaman bujangku...huhuhuhuhu..selamat tinggal...cehwah..feeling la plak..
ok2 berbalik pada tajuk diatas..actually persiapan aku masih lagi 60%..
hantaran,baju pengantin,tirai dan segalanya yang berkaitan sume da siap..
cume yang kecik2 dan yang penting2 aku masih blom siapkan...
bunga telur pn x beli lagi...kad kawen aku buat sendiri...so x kalut sangat yang tu..
yang aku risau ni..HIV Test pn x buat lagi...borang nikah sume x ambik lagi..
so kalo siap sume yang tu barula leh senyum...tapi x pe..awal lagikan..masih ade 2 bulan..tengokla bulan depan aku akan settlekan sumenye...yeeehaaaaa..:*pix sape entah aku copy..berangan...hik3..*
********************************************************
4.6.2009
6.6.2009
7.6.2009

Friday, March 6, 2009

Aku Cinta Padamuuu...

Salam sumee.. halluuuuuuu...
sbnrnye arini aku cuti..
so dpatla aku update blog ni..
emm..rasenye sepanjang aku berblog ni aku x pnh lagi knalkan pmily aku..
hehehe...jom2..
aku nk kenalkan..:)
NI maK N abAH Aku...rOMANTIk x??nMA abAH Aku Mohd Daud b Abd Rahim...
naMA maK Aku NorEEN bt YUSof..da 25 TaHUN DoranG KAweN..
Samela UMo DEngaN AKu..
KorAng KENal x NI sAPE??Ni la Aku..oRang Yang EMpuNYA bLoG ni..
aKU Ni anaK SuloNG..NamE bTOl aKU aJratUL KhAIRAh..
tP SUme paMILY Aku pAnggeY Ayu..naMA PNuh Tu hnya DAlam I.C Je..
naK TAu nape..dULU MASe kecIK2 NAma AKu nUR aYu nI..
Tp diSEbabkan AKu ni Suke MELalak..nangis lE...
SO moyanG AKu darI IndOn pN BAgila NAma TU..
OPS..Aku bUKAn miNAH iNDon k..lalALAla..
so SMPAi skRANGLA SUME ORang panggey ayu..
ni AdiK Aku..kiREnye yanG KEduaLA..
NAMENye mOHD hafifi..orang PAnggey P.O..HIK3...
Die nk barU PAS abes Study kaT ILP NIbonG teBAl..
sO SKRg ni DIa kejE KAt TESCO,Mergong aLOR stAR..
uMO dIE BaRU 21..
Ni aDik Aku yaNG KE dua..uMur 15 tAHun..
NAk amBIK PMR THIs yEar..
wISH guD lUCk 2 HEr..naME Die nur FAriha...
LAsly ni aDIk akU YAng paLING keCik..
naMANYE nUR alIA aTIKA..Umur 8 TaHUN..
Bru dARJAh 2..tp kaLO DENgar kepetaHAn diE BerCAKAP Sape Sngka DIe baRU dARJAh 2..dIE SngaT MAnja Dgn AKu..
sBB MAsE Die KEcIK BAru 3 bULAn aKU Da BaGI MAndI PAkai dIE..

yaNG NI bAKAl aHLI BAru dALAm keLUArga AKu..saPE LAgi kaLO X bakAL Suami aKU..HIk3..naMA Dia mOHD faIZAl b Yahya..uMO 27 TAhun..dIE NI SngaTLA baIK..Aku da laMA KENAl diE..MASe taHUN 2001..KAMi kaPEL KEJAp paStu breAK N losT ContaCT..Sampaila pENghujUNg TAhun lEPAs kaMI KEMbaLI BErhuBUng..tULA NAmaNYE jODOhkan...dULu aKU ni X baPE sUKE kat die...AKu aNGGAp die Mcm KAwan JE..Tp Skrg NI aKU SayaNG SngAt2 kaT DIe...

Ni pIX masA Aku KonvO KAt pOLiteKNIk poRT dICKsoN..TAhun 2006..da LAme da...

Tula SerbA SediKIT TenTAng pAMily aKU..:)KAlo KOrANG peRAsan muKA kaMI Ni BErbEZA cKITKan??heEHEHe...paStu sELANg2 laK..MAksud AKu..cERAh=KElam=cERAh=kelaM..HEHEHEEH..

Thursday, March 5, 2009

TaGGed DaRI aDuka..

SalaMMM Sumee..
Hallluuuuuuu... RaSenye NI taggeD KEtiGA aKU dAPAt..
Tanx YA aDuka...
So Aku nK kenA cARi 6 ORg LA yer...
oK..Jap2 Aku nK cARI..:)
.:: Rules ::.
* Go to your photos folder in your computer.
* Go to the 6th folder of photos.
* Go to the 6th picture in that folder.
* Put the picture on your blog and description of it.
* Invite six friends to join the challenge.
Link them in your blog and let them know they have been challenged

haHAha..nIla PIX yG Ade Dlm fOLDEr yG Rules NI miNTAk...pIX nI Time AKu bERsaMA tUNAngkU Tp be4 Ni KAmi X btUNAng LAgI..X sILAp aKU laGI 2 aRI koT..daN ni Date YAng keTIga..hAHhahA..Time Ni kaMI KaT Sky bOWl,PAcifiC..Tngah TunGGU MEmber2 LAin nK meN BowLING..So aPE LaGI..TungGu pUNya TunGGu kAMi pUN snAP la Pix...tULA cITE aKU...SekiaNNNN..LAlalALAla..

oK kaT bwH Ni aDE liSt YAng aKU TaGGEd dORg..sO Ape LAgI...TunAIKanla TAngguNGjaWab AndA Sbg PEngUNdi..Eh pENguNDi laK..

*azura ahmad*

*cik Ara*

*ynaaohynaa*

*asna cute*

*Cik aNIEY*

*najihah manaf*

Wednesday, March 4, 2009

Alhamdulillah..Aku dI TemPAt bARu..

sALAm suME..
HalLUUU..
Emmm sEMAlaM X seMPAt aKU nK UpdATE bLog aKU nI..
AriNI Da MAsuK ArI KEdUA akU KEJe..
aLHAmduLILLAh..sETAkaT la NI aKU dAPAT ssESUAikaN DirI DisIni...
wALOPun bOS aKU TEgas TP dORG baNYAk aJAR akU DarI A-Z..
Aku dA DApat KEtcHUP Ckit dEMi cKIT..
Tp aKU KEna baNYAk blAJAr laGI...
SEmaLAm maSe bAliK KEje tuNAng AKu dATANG AmbIK..
KaMI Gi MAkaN N mINum2 dULU kaT StaDiuM DarULAmAn..
bERkenaAN DengaN KEje aKU YaNG BaRU nI...
PErgh dIA punYA peRAturaN SangaTLA keTAt..
KAlo nMpak sTAff sMS Kna Denda RM2.00..
KALo maI LAmbaT X makLUM KaT Sape KNa RM2.00..
BAnyaK LAgiLA...Tp OklA..Tuk dISiplIN kiTE gaKKAn??
OklA...Aku pN Da nGNtok NI...Sok KAlo sEMPat AKu updaTE laGI YE psL dIRI aKu...
laLAlala..
jAP weHHH..tINGGal lAgi 90 Ari Aku Nak KAweNNNNNNN....
:):):):):):)

Wif My TunAng...

Monday, March 2, 2009

Alhamdullillah..Aku Dapat Keje...

Salam sUMEE... Halluuuuuuuu.... Arini aku nak gtau yang aku dapat keje kat syarikat construction.. U.E Kurnia S/B dekat Alor Star.. Syukur Alhamdulillah.. Bukan ape...nk keje kat cni susah ya amat. masa 1st inteview aritu ade 10 orang datang..nak gunenye sorang. aku dipanggil intebiu ni pas aku daftar kat Jobs malaysia.. aku orang ke 4 dipanggil masuk ke dalam... perghh..skali kena speaking londonla... aku pun belasahla ckp sbb aku ni bukannye pandai speaking pn... stakat tpu2 tu leh r...hik3... setengah jam jugak aku diintebiu... pastu semalam pn azlin kol suh mai ontebiu kali kedua... kirenye aku di list tuk second intebiu..kali ni kena buat ujian menaip.. aku kena buat repot n surat.. alhamdulillah..dengan pengalaman yg aku ade aku buat yang d best.. kesian kat tunang aku tunggu aku kat bawah lbh kurang 2 jam.. pastu pengarah urusan kat ctu ckp kalo die org kol ptg ni atau sok aku dipanggil keje.. kalo x maknanye wassalam la...huhuhu.. tadi pukul 4.45ptg aku dpt msh dari pn azlin..
'Assalamualaikum,sy Pn Azlin sukacita dimaklumkan Ajratul di terima bekerja di U.E. KURNIA S/B.Diminta masuk kerja mulai esok,3hb sebelum jam 9pg.TQ.'
HUhhhh...sYUKUR aLHAMdulillah....
Sok akU DA MULE Keje kat tempat baru..so aku harap aku akan buat yang d best sepertmana yang aku jawab ketika intebiu aritu...:)
*************************************************************
*ayucinta*

Sunday, March 1, 2009

BorANg HIV tUK bAKAl PenGAntiN MacAM akU..:)

SalaM SumE.. HalLUU.. Emm nK kaWEn sEKaraNG Ni BUkan SenANGKan.. nILA anTARAnye..AKu keNA gI PekSa bUat uJIan HIV.. huHUhu..tAKoT GAk..dAH R aKU Ni TAkut Dgn JArUM Dan SegaLA yaNG BerKAitaN DengaN HosPITAl... bORang Da aMBik taPI Aku X buaT LAgi sEBab UjiaN NI dIE X mcm SijiL KawEN yaNG KekAL Buat SLAma2nye..UjiaN Ni hANya LAku 3 bULAn jE Sblm taRikh aKD niKAh.. InsYAAllaH dALAm buLAn 4 Ti aKU n TUnanG Ku gI BuAT..:)
*BorANg UjiAN HIV*

******************************************